Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Odpalanie 1.8 benzynka.
Siemanko . Zwracam się z prośbą o radę do tych co dłużej ode mnie w tym siedzą. Problem jest taki. Przeważnie golfik pali mi elegancko czasami a czasem do d**y. Gasną całkiem kontrolki a rozrusznik obraca się tylko raz i po chwili dopiero kręci. Dwa razy wymieniałem rozrusznik. Ktoś kto miał podobny problem może wie co i jak. Ktoś pomoże? Z góry dzięki za pomoc koledzy golfowicze.
- SzCzUpEr
- Berbeć
Mi to wygląda na słaby akumulator lub słaby przepływ prądu do rozrusznika. Proponuję odkręcić gruby przewód od rozrusznika, wyczyścić dobrze drobnym papierem ściernym powierzchnię styku przewodu do rozrusznika; odkręcić gruby przewód masowy idący z klemy do karoserii, wyczyścić papierem ściernym styk między przewodem a karoserią; przetrzeć też drobnym papierkiem ściernym klemy i trzonki akumulatora w miejscu styku. Jak to nie pomoże to polecam założenie dodatkowej masy między silnikiem a karoserią. Do przejrzenia też szczotki rozrusznika, komutator do wyczyszczenia oraz wymiana tulejek w ruaruszniku.
-

prezesik - Members
pietrasiak2, Kostka okej jest.
prezesik25, Akumulator nowiutki i dzięki za możliwości kolego. Sprawdzę i dam Wam odpowiedź.
[ Dodano: 2012-12-29, 19:33 ]
Dodatkowa masa pomogła. Dzięki za radę i można zamknąć temat.
Szerokości koledzy.
prezesik25, Akumulator nowiutki i dzięki za możliwości kolego. Sprawdzę i dam Wam odpowiedź.
[ Dodano: 2012-12-29, 19:33 ]
Dodatkowa masa pomogła. Dzięki za radę i można zamknąć temat.
Szerokości koledzy.
- SzCzUpEr
- Berbeć
• Strona 1 z 1