Nowe lampy i problem z podłączeniem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Nowe lampy i problem z podłączeniem

Postprzez puma » 2 mar 2016, o 17:48

Witam,
Jakiś czas temu dostałem nowe lamy tylne do Golfa(kumpel je miał parę lat temu i wszystko było ok,ale nie pamięta podłączenia) i mam problem z ich podłączeniem. Nie są to oryginalne lampy ,ale są do nich osobne wtyczki i wiązki kabli. Wszystko niby pasuje.tzn. orygianlne wtyczki pasują w te w nowych lampach ,ale w praktyce światła pozycyjne palą się razem ze stopem. Inne światła palą się tak jak należy. Zastanawia mnie tylko to ,że prawa lampa ma dwie wtyczki(druga to jeden czarny kabel,chyba masa) a w oryginale przecież jest jedna. Więc skąd ta dodatkowa masa skoro nie ma do niej wtyczki w oryginale?
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Nowe lampy i problem z podłączeniem

 

Re: Nowe lampy i problem z podłączeniem

Postprzez jaroszy » 2 mar 2016, o 18:36

podrzuć fotkę
jaroszy
Members
 
Posty: 761
Dołączył(a): 17 lis 2013, o 22:27
Lokalizacja: pleszew
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8i aam
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Re: Nowe lampy i problem z podłączeniem

Postprzez puma » 3 mar 2016, o 11:53

Dzięki za pomoc pzdr
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe





Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości