mam problem, a mianowicie gdzie ma być wpięta czarna wtyczka widoczna na zdjęciu, w skrzynce przekaźników nie bardzo mam na nią miejsce. Jednym czerwonym kablem łączy się ona z białą wtyczką która jest widoczna na foto nr 2 i ta biała wtyczka wchodzi w skrzynkę przekaźników
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie jestem pewien ale do czarnej podpinasz zdaje się gniazdo dodatkowego bezpiecznika. Takie większe niż zwyczajne zielone bezpieczniki są montowane np do szyb elektrycznych i umieszczone w pozycjach dodatkowych nad skrzynką
- pablomed
- Members
nie widze dobrze ,ale jesli te czerwone kable maja czarny pasek-to sa przewody ze stacyjki do rozrusznika. ta kostka i ta biala wystepowala jak byla skrzynia automatyczna przy vr6. na czarna kostke zakladaj lacznik robiacy przejscie,i nic wiecej nie musisz kombinowac. w automatach w tym miejscu jest dolaczany stycznik galki biegow,zeby odpalac tylko na luzie.
http://www.golf3.pl/topics2/golf-varian ... htm#417295
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- olsen1969
- Czytacz
Mam jeszcze problem z wtyczkami, tym razem przy komorze silnika.
zielono-czerwony/niebiesko-brązowy
niebiesko-czerwony/czerwono-brązowy
brązowy/czarny (podejrzewam że to od bocznego kierunku ale nie mam jak tego na razie sprawdzić
brązowo-biały/czerwono-biały
niebiesko-czarny/ czerwono-czarny
żółty/żółty
zielono-czerwony/niebiesko-brązowy
niebiesko-czerwony/czerwono-brązowy
brązowy/czarny (podejrzewam że to od bocznego kierunku ale nie mam jak tego na razie sprawdzić
brązowo-biały/czerwono-biały
niebiesko-czarny/ czerwono-czarny
żółty/żółty
-

Szymeek - Czytacz
Szymeek napisał(a):brązowo-biały/czerwono-biały
wtyczka od czujnika temp zewnętrznej od MFA
Szymeek napisał(a):niebiesko-czarny/ czerwono-czarny
wtyczka na wybieraku na skrzyni załącza światło wsteczne
Szymeek napisał(a):brązowy/czarny (podejrzewam że to od bocznego kierunku ale nie mam jak tego na razie sprawdzić
od kierunku idzie brązowy i czarny z białym paskiem
Szymeek napisał(a):żółty/żółty
to jest zagadka bo ta wtyczka jest podłączona do czegoś takiego
a w necie nie ma za dużo info do czego to jest znalazłem gdzieś wzmiankę że to do świateł dziennych czy cos w tym rodzaju. ja u siebie dostałem tą cewkę ale nie mam do niej kostki i bardzo dobrze
robiąc swapa nie trzeba walić zaraz całej instalacji z dawcy ja przełożyłem tylko wiązkie samego silnika.to tyle tak z pamięci reszte musiałbym przekopać

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1