Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie włącza sie pompa paliwa!!!
Witam. mam taki problem... auto nie zawsze wlacza pompe paliwa przez co nie chce odpalic... czasem od razu zapali a czasem potrzebuje pol godziny wlaczania zaplonu by w koncu pompa paliwa sie uaktywnila. co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?
- MatheoGTI
- Berbeć
-

hellaflush - Gaduła
Po przekręceniu kluczyka powinieneś słyszeć cyknięcie przekaźnika i pompę przez parę sekund - i to jest prawidłowy objaw.
Jak słyszysz cyknięcie a pompy nie to znaczy, że tam trzeba szukać przyczyny.
I jeżeli nie zawsze słychać przekaźnik to obejrzyj bezpiecznik nr 18 (może być jakiś lipny), skrzynkę bezpieczników no i połączenie skrzynki z ecu. Często ten przewód masowy z kompa jest uszkodzony.
Jak słyszysz cyknięcie a pompy nie to znaczy, że tam trzeba szukać przyczyny.
I jeżeli nie zawsze słychać przekaźnik to obejrzyj bezpiecznik nr 18 (może być jakiś lipny), skrzynkę bezpieczników no i połączenie skrzynki z ecu. Często ten przewód masowy z kompa jest uszkodzony.
-

hellaflush - Gaduła
A w, ktorym miejscu znajde ten przewod masowy od komputera?
[ Dodano: 2013-11-13, 19:46 ]
Dodam jeszcze ze po rozebraniu przekaznika i po prostu "recznym wlaczeniu" go samochod odpala bez problemu.. Nie wiem czy ktos zrozumial mnie : D
[ Dodano: 2013-11-13, 19:46 ]
Dodam jeszcze ze po rozebraniu przekaznika i po prostu "recznym wlaczeniu" go samochod odpala bez problemu.. Nie wiem czy ktos zrozumial mnie : D
- MatheoGTI
- Berbeć
• Strona 1 z 1