Witam.
Ostatnio naprawiałem nadmuch i to po tym mi się stało.
Przycisk od ogrzewania tylnej szyby jest podświetlony na zielono
ale jak go włączam/wyłączam to nie świeci to pomarańczowe podświetlenie konturowe, które sygnalizowało
włączone ogrzewanie szyby tylnej.
I tera nie wiem czy działa to w ogóle to ogrzewanie, czy cały czas grzeje, czy w ogóle nie grzeje?
Czy grzeje a tylko nie świeci.
Pozdrawiam
fantom
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
hmmm wiec najlatwiej to zostawic auto na podworku przy tych temperaturach bedzie cos na szybach zostawione i bedziesz widzial czy dziala.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
A moze nie dziala bo zarowa poszla
Bo tam sa dwwie osobne przeca
Ale tak jak trojeczkaGT pisze, zostawic auto na dworze na noc i z rana wylacz nadmuch a wlacz sama szybe tylnia i zobaczysz czy dziala, juz po kilku sekundach powinno widac czy cos sie dzieje...
Bo tam sa dwwie osobne przeca
Ale tak jak trojeczkaGT pisze, zostawic auto na dworze na noc i z rana wylacz nadmuch a wlacz sama szybe tylnia i zobaczysz czy dziala, juz po kilku sekundach powinno widac czy cos sie dzieje...
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
grzanie nie dziala po wylaczeniu zaplonu
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trojeczkaGT, też podpowiadasz koledze
a co jak mu szyba nie zaparuje
nie lepiej kupić multimetr za 5zł są najprostsze w marketach i sprawdzić czy dochodzi napięcie na szybę (ewentualnie możesz kupić próbówkę na 12V)
a co do samego włącznika to były dwa modele jeden jak jest włączony to jest lekko schowany a drugi model tego nie miał
wyjmij włącznik i zanieś go do jakiegoś elektronika lub elektryka wymieni Ci żarówkę i masz po problemie
rozumiem że podświetlanie włącznika działa
a co jak mu szyba nie zaparuje
nie lepiej kupić multimetr za 5zł są najprostsze w marketach i sprawdzić czy dochodzi napięcie na szybę (ewentualnie możesz kupić próbówkę na 12V)
a co do samego włącznika to były dwa modele jeden jak jest włączony to jest lekko schowany a drugi model tego nie miał
wyjmij włącznik i zanieś go do jakiegoś elektronika lub elektryka wymieni Ci żarówkę i masz po problemie
rozumiem że podświetlanie włącznika działa
-

marcinkoz2910 - Members
Najlepiej zdemonotwać wyłącznik i wymienić żarówkę odpowiedzialną za podświetlenie na pomarańczowo, kiedy ogrzewanie grzeje. Wyciągasz dwie zaślepki po obu stronach wyłącznika, żeby mieć lepszy dostęp. A jak sprawdzić czy ogrzewanie grzeje? Najlepiej zrobić to gdy jest już ciemno. Włączasz załon, nie włączając silnika. Włanczasz światła mijania, potem ogrzewanie. Jeśli światła lekko przygasną, oznacza to że ogrzewanie obciąża akumulator.
- suchy1979
- Czytacz
- Nadwozie: 5-drzwiowe
żebyś kolego mógł sprawdzić czy szyba ci grzeje to kwestia do 3 minut:
1.zapal auto
2.włącz ten przycisk-pomimo ze nie swieci na pomarancz
3.poczekaj około 2 minut
4.wyjdz z auta i podejdz do tylnej szyby
5. odszukaj na szybia po bokach(obu)sa styki przylutowane własnie od grzania szyby
6. pomacaj czy jest cieple jak jest znaczy ze dziala, jak zimne to nie działa
operacja prosta jak drut, takze nie musisz czekac na snieg pare czy cokolwiek, metoda organoleptyczna zawsze skuteczna
A co do żarówki mi też nie działa i olewam, ważne ze grzeje
1.zapal auto
2.włącz ten przycisk-pomimo ze nie swieci na pomarancz
3.poczekaj około 2 minut
4.wyjdz z auta i podejdz do tylnej szyby
5. odszukaj na szybia po bokach(obu)sa styki przylutowane własnie od grzania szyby
6. pomacaj czy jest cieple jak jest znaczy ze dziala, jak zimne to nie działa
operacja prosta jak drut, takze nie musisz czekac na snieg pare czy cokolwiek, metoda organoleptyczna zawsze skuteczna
A co do żarówki mi też nie działa i olewam, ważne ze grzeje

-

darkmen21 - Members
- Silnik: 1.8
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1