POZDRAWIAMModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie świeci kontrolka świec
Witam, po przewertowaniu forum i internetu postanowiłem sam opisac swoj problem Polega on na tym ze nie swieci kontrolka swiec zarowych podczas ich grzania Swiece grzeje bo przygasają swiatła dogrzewanie rowniez działa. Wywolanie bledu poprzez odpiecie czujnika hamulca powoduje mryganie tej kontrolki wiec polączenie pomiedzy ECU a licznikiem jest, a sam licznik jest OK. Brakuje mi juz pomysłow, prosze o rade
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM- chrzanek24
- Berbeć
A co to za silnik, bo ten z profilu Kolegi świec raczej miał nie będzie (1,8 czyli benzynowy).
Zakładając jednak, że to 1,9 TDI 90KM - to kontrolka wskazuje, że jeszcze musimy nie zapalać; dopiero jej zgaśnięcie pozwala na rozruch. Nie jest równoznaczne z czasem grzania świec.
W dodatnich temperaturach kontrolka nie świeci. Natomiast przed porannym rozruchem ZAWSZE musi błysnąć, to jej samosprawdzenie - podobnie jak poduch czy ABS-u.
A najlepiej, dla pewności - diagnoza "kabelkiem".
Zakładając jednak, że to 1,9 TDI 90KM - to kontrolka wskazuje, że jeszcze musimy nie zapalać; dopiero jej zgaśnięcie pozwala na rozruch. Nie jest równoznaczne z czasem grzania świec.
W dodatnich temperaturach kontrolka nie świeci. Natomiast przed porannym rozruchem ZAWSZE musi błysnąć, to jej samosprawdzenie - podobnie jak poduch czy ABS-u.
A najlepiej, dla pewności - diagnoza "kabelkiem".
-

Zico63 - Members
Oczywiscie TDI 90KM, swiece grzeja tak jak potrzeba tzn zimno grzeja cieplo nie grzeją
czas grzania tez sie zmienia zaleznie od temperatury. Kontrolka po przekreceniu kluczyka mrygnie, i tak jak mowilem przy wywolaniu bledu czujnika hamulca, tez mryga. Na Vagu brak błędów.
czas grzania tez sie zmienia zaleznie od temperatury. Kontrolka po przekreceniu kluczyka mrygnie, i tak jak mowilem przy wywolaniu bledu czujnika hamulca, tez mryga. Na Vagu brak błędów.- chrzanek24
- Berbeć
No zgadza sie kwestia przyzwyczajenia, poprostu ciekawi mnie czemu nie sygnalizuje grzania swiec
pozatym lubie ja wszystko działa
[ Dodano: 2012-01-16, 21:40 ]
Przy tescie, elementow wykonawczych na Vagu, czyli glow indicator light, rowniez lampeczka nie zaswieca sie
pozatym lubie ja wszystko działa
[ Dodano: 2012-01-16, 21:40 ]
Przy tescie, elementow wykonawczych na Vagu, czyli glow indicator light, rowniez lampeczka nie zaswieca sie

- chrzanek24
- Berbeć
• Strona 1 z 1