Nie otwiera się tylna szyba.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Nie otwiera się tylna szyba.

Postprzez driftking » 30 lis 2014, o 21:41

Witam. Posiadam golfa III 1.6 75KM 1994r. Jest to wersja z czterema elektrycznymi szybami.
Problem polega nad tylną lewą. Nie otwiera się za pomocą przełącznika w drzwiach. Wyciągnąłem przełącznik, przesmarowałem i nawet gdy ręcznie stykałem blaszki włącznika to szyba nic. A gdy próbuje zamknąć lub otworzyć szybę z panelu pod radiem to otwiera się po 5cm ( czyli muszę klikać włącznik by szyba się otworzyła ). Dodam, że otwieranie z kluczyka działała dobrze, z zamykaniem jest problem ( muszę trochę w dół i trochę w górę i tak na przemian ). Proszę o pomoc.
driftking
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 30 lis 2014, o 18:22
Lokalizacja: Bydgoszcz

Nie otwiera się tylna szyba.

 

Postprzez Radi » 30 lis 2014, o 23:29

Zobacz kable w przelotce miedzy drzwiami a budą
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 3 gru 2014, o 23:47

otwieranie po 5 cm to uszkodzenie czujniczka halla w module tej szyby pisałem o tym jak naprawić poszukaj, albo rzadziej zwikłana linka na bębnie i daje duże opory .
To że nie działa z włącznika - prawdopodobnie uszkodzony jeden z kabli w wiązce do tych drzwi brązowo czarny (od blokady z włącznika w konsoli) ale nie wiadomo na pewno sprawdź wszystkie w przelotce do drzwi.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez driftking » 4 gru 2014, o 21:06

Znalazłem temat. W każdych drzwiach jest taki czujnik ? Oraz czy to on może być przyczyną, że raz mi zgasło auto w czasie jazdy ( gdy dojeżdżałem do skrzyżowania) i nie chciało odpalić. Jak odpaliło to nie wkręcało się na obroty i gasło, na gazie i benzynie to samo. Ale w końcu odpalił i już było dalej ok.
driftking
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 30 lis 2014, o 18:22
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Radi » 4 gru 2014, o 22:36

czy to on może być przyczyną, że raz mi zgasło auto w czasie jazdy ( gdy dojeżdżałem do skrzyżowania) i nie chciało odpalić. Jak odpaliło to nie wkręcało się na obroty i gasło, na gazie i benzynie to samo. Ale w końcu odpalił i już było dalej ok.

Nie.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości