Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie Odpala
Cześć znowu mam kolejny problem przychodzę rano do auta rozrusznik się kręci ale nie odpala kilka prób i rozrusznik już nie kręci pomyślałem że akumulator padł więc wziołem podładowałem idę wkręcam do auta przekręcam stacyjkę a tu zero reakcji nie wiem co zrobić możliwe że rozrusznik padł ale z tego co słyszałem to jakby się zepsuł to by chociaż trochę kręci.Bardzo proszę o rady jeszcze chce spróbować na kable ale na razie nie mam od kogo może wina akumulatora.
- Miodzio92
- Berbeć
przyczyn moze byc wiele
pompa paliwa
brak iskry (bezpiecznik z pompy paliwa)
zle Ci plywak pokazuje
to mowie akurat z doswiadczenia
nastepnie zebatka na rozruszniku lubi przezkakiwac...

pompa paliwa
brak iskry (bezpiecznik z pompy paliwa)
zle Ci plywak pokazuje
to mowie akurat z doswiadczenia
nastepnie zebatka na rozruszniku lubi przezkakiwac...

- Arcus89
- Czytacz
Zdejmij klemy, wyczysc papierem sciernym na styku z akumulatorem, tak samo kncowki akumulatora.
Tak samo z masa silnika, odkrec i wyczysc. Masa znnajduje sie z przodu silnika na laczeniu silnika i skrzyni w dolnej czesci - taki gruby kabel.
Podobnie z grubym kablem przy rozruszniku.
Przeczysc styki.
Tak samo z masa silnika, odkrec i wyczysc. Masa znnajduje sie z przodu silnika na laczeniu silnika i skrzyni w dolnej czesci - taki gruby kabel.
Podobnie z grubym kablem przy rozruszniku.
Przeczysc styki.
-

prezesik - Members
No tak, ale od diesla jest o wiele mocniejszy i jak będziesz na nim dłużej jeździł to alternator go nie doładuje. W dieslach są większe akumulatory oraz alternator z większym prądem ładowania.
Lepiej zakup taki jak powinien być. Ja mam u siebie "AB" firmy Centra 55Ah z prądem rozruchowym chyba 380A.
Lepiej zakup taki jak powinien być. Ja mam u siebie "AB" firmy Centra 55Ah z prądem rozruchowym chyba 380A.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1