Nie odpala nie widac niektorych sterownikow

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Nie odpala nie widac niektorych sterownikow

Postprzez tad » 19 paź 2014, o 20:49

Witam,
Golf 3 1.6 AEE
Mam taki problem: Auto paliło bez problemu (chociaż przez kilka lat zdarzyło się kilka razy że musiałem dłużej kręcic nim załapał, pozatym idealnie odpalał) aż tu dziś - parkuje i Po paru minutach przekręcam kluczyk, rozrusznik kręci ale auto nie odpala jakby nie było dopływu paliwa. Ani ciepły ani zimny już nie odpalił. Podlaczam VAG - okazuje się ze nie moge sie podłaczyc ani do ECU silnika ani do ster. immo .... Moge tylko do Airbaga. Wiecej sterownikow chyba nawet nie mam w tym aucie...Bezpieczniki sprawdzone, sa OK.

Podejrzewam ze to cos z instalacja elektryczna...Jakas masa czy jaki pies :( Prosze o wskazowki i dziekuje z gory...
Nie moge tez znalezc jak jest pociagnieta linia K fizycznie do kazdego sterownika ?
tad
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:26
Lokalizacja: Miasteczko

Nie odpala nie widac niektorych sterownikow

 

Postprzez Gesiu_15 » 19 paź 2014, o 20:53

tad, po przekręceniu kluczyka słychać pompę paliwową w bagażniku ? sprawdź jakie ciśnienie daje pompa na wtrysk lub czy wogóle podaje paliwo .

Sprawdzałeś iskra jest ?
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez tad » 19 paź 2014, o 21:02

Juz bylo za ciemno :( Pompe slychac. Tylko dziwi mnie ze nie mozna sie wlasnie teraz podlaczyc ani z ECU ani immo. Zawsze to dzialalo bez problemu...

[ Dodano: 2014-10-20, 22:00 ]
Auto nie mogło odpalić z powodu awarii cewki i modułu, po wymianie pali. nadal jednak nie mogę się połączyć przez gniazdo obd z immo ani ecu. Czy pomiędzy gniazdem a immo są jakieś złaczki, wtyki.?
Chodzi o to że chciałbym sam to sprawdzić ale chcę zdjąc tylko to co trzeba (mało miejsca, ciemno szybko sie robi). Mechanik na diagnostyke macha ręką :) Ja nie potrafie. Nawet w 1.6 aee przydało mi się już diagonoza więc wolałbym to ożywić.

[ Dodano: 2014-10-22, 15:06 ]
Winę ponosił wtyk przy sterowniku immo, temat rozwiązany.
tad
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:26
Lokalizacja: Miasteczko


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości