Siemka .. Jakieś 2 miesiące temu byłem w trasie i nagle przestały działać mi awaryjne oraz kierunkowskazy .. myślałem że padły bezpieczniki czy coś, po dojechaniu do domu jakimś magicznym sposobem nagle zaczęło działać i wszystko było OK przez 2 miesiące nawet o tym zapomniałem.
Dziś byłem się przejechać i kierunki i awaryjne znów nie działają,nie ma żadnego dźwięku jak wciskam awaryjne to guzik świeci i nic poza tym, nie naprawiły się magicznym sposobem.
Dodam że jak daje na pilocie odszukiwanie samochodu to kierunki mrugają a w aucie słychać te cykanie. Co może być powodem ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie ma obawy ... Wymie ń przekaźnik a dokładniej przerywacz od kierunkowskazów. Cena w sklepie to około 20-30 zł, ale jeśli przyzwyczaiłeś się do GŁOŚNEGO cykania kierunków to szukaj na szrocie lub aledrogo.pl używanych. Ja kupiłem nowy w sklepie i cykał tak że wogóle nie słychac było kierunków ( a bardziej mi sie podobało jak głośno cykały więc tutaj decyzja należy do ciebie
)
A to dzięki temu że pilot masz dokładany a nei fabryczny i jego centralka wysyła przerywane impulsy bezpośrednio do instalacji (pomija przerywacz kierunkowskazów) stąd taki efekt a nie inny. Na milion procent skończył ci się przerywacz (lub może poprostu się wypiął - dociśnij w skrzynce bezpieczników poruszaj nim popukaj pogadaj z nim
itd
) Nie pamiętam więc niech mnie ktoś poprawi ale numer przerywacza w skrzynce to chyba 26
a może to 22 ?
Powodzenia 
)
wagery napisał(a):Dodam że jak daje na pilocie odszukiwanie samochodu to kierunki mrugają a w aucie słychać te cykanie. Co może być powodem ?
A to dzięki temu że pilot masz dokładany a nei fabryczny i jego centralka wysyła przerywane impulsy bezpośrednio do instalacji (pomija przerywacz kierunkowskazów) stąd taki efekt a nie inny. Na milion procent skończył ci się przerywacz (lub może poprostu się wypiął - dociśnij w skrzynce bezpieczników poruszaj nim popukaj pogadaj z nim
itd
) Nie pamiętam więc niech mnie ktoś poprawi ale numer przerywacza w skrzynce to chyba 26
a może to 22 ?
Powodzenia -

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
adams a powiedz mi jeszcze czy od tego przekaźnika idą kable jakieś ? bo na schemacie z golfa 3 to jest niby R6 światła ostrzegawcze i od tego właśnie idą dwa jakieś kable. Już nie ważne jest cykanie
ważne bym problemu dużego nie miał
[ Dodano: 2014-01-13, 12:54 ]
tam gdzie powinien być przekaźnik w R6 mam coś takiego jak na zdjęciu
http://www.motoneo.pl/img/101/max/22605.jpg
bez tego C2 .. i idzie mi od tego jakis kabel, to jest od kierunkowskazów ?
[ Dodano: 2014-01-13, 12:58 ]
dobra temat do zamknięcia obecnie .. przeczyściłem styki na przekaźniku papierem ściernym i działa wszystko OK
ważne bym problemu dużego nie miał [ Dodano: 2014-01-13, 12:54 ]
tam gdzie powinien być przekaźnik w R6 mam coś takiego jak na zdjęciu
http://www.motoneo.pl/img/101/max/22605.jpg
bez tego C2 .. i idzie mi od tego jakis kabel, to jest od kierunkowskazów ?
[ Dodano: 2014-01-13, 12:58 ]
dobra temat do zamknięcia obecnie .. przeczyściłem styki na przekaźniku papierem ściernym i działa wszystko OK
- wagery
- Czytacz
Te wejścia w przekaźniku to CHYBA jest podłączenie od instalacji do haka holowniczego. Tak mi się coś kojarzy ktoś mi kiedyś pisał na forum bo byłem ciekaw po co te dwa przewody w przekaźniku od Astry I.
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1