Nie działa oświetlenie przycisków otwierania szyb

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Nie działa oświetlenie przycisków otwierania szyb

Postprzez sebaaaas2x » 23 lut 2015, o 16:08

Witam, mam taki problem iż nie działa mi podświetlenie przycisków otwierania szyb, i sterowania lusterkami.
Ogólnie otwierają sie i zamykają lusterka też działają tylko brak podświetlenia, co to może być?
sebaaaas2x
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: RYBNIK

Nie działa oświetlenie przycisków otwierania szyb

 

Postprzez VolDan » 24 lut 2015, o 00:07

spalone zarówki :)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Banita95 » 24 lut 2015, o 00:44

Skoro wszystko działa ,a nie ma tylko podswietlenia to spalone żarówki tak jak mówi kolega wyżej
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 24 lut 2015, o 01:32

Musisz znaleźć przerwę na kablu zasilającym podświetlenia regulowane pokrętłem na włączniku świateł . Żmudna praca bo jeśli działa regulowane podświetlenie licznika i włączników w kokpicie to znaczy że gdzieś na rozgałęzieniu tej linii jest przerwa trudno powiedzieć gdzie . Zapewne gdzieś w okolicy za skrzynką bezpieczników. Zarówki? Możliwe, ale mało prawdopodobne - tyle na raz?
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez klaudek669 » 24 lut 2015, o 10:57

E tam, jakie żarówki. Tam są diody. Żarówki by za szybko się spaliły bo to świeci cały czas po włączeniu zapłonu. Sprawdź zasilanie po zapłonie czy przychodzi +12v szaro zielony przewód. Powinien być na tym pinie co zaznaczyłem. Jak nie będzie to podaj 12v na ten pin i zobacz czy podświetli.

Obrazek
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez sebaaaas2x » 24 lut 2015, o 18:26

Problem rozwiązany, Dzieki za pomoc, przyczyną był przerwany kabel
sebaaaas2x
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: RYBNIK


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości