Nie działa centralny.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Nie działa centralny.

Postprzez kosmaty69 » 11 mar 2015, o 22:27

Witam. Odebrałem auto od blacharza i problem jest tego typu, że centralny zamek nie działa i zauważyłem to koło domu. Przedtem wszystko działało. Blacharz podczas spawania progów podjarał trochę kable które przechodzą obok progów i zakleił je izolacją.. Czy to przez to może nie działać centralny ? Co się mogło zepsuć ?
Zamek oryginalny z tego co mowil poprzedni wlasciciel pneumat. GTI.
Dodam, że przypalił od strony pasażera......
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim

Nie działa centralny.

 

Postprzez lukszumk3 » 11 mar 2015, o 23:01

W golfie wiązka od pompki leci lewym progiem (od kierowcy), więc nie powinno się nic dziać, lecz zawsze jest jakieś ale, najlepiej zdejmij osłonę wewnętrzną progu, zobacz co się kryje w zlepku od blacharza, czy kable nie poprute, czy nie ma zwarcia do masy i między nimi, zaizoluj jeszcze raz, jak nie pomoże, to może zwyczajnie nie odpiął akumulatora do spawania i powstał problem :-/
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice

Postprzez kosmaty69 » 11 mar 2015, o 23:46

chyba nie odpiął, bo jak kluczyka w stacyjce nie ma to wgl ani przebiegu ani godziny nie wyświetla. Dopiero jak zapłon włącze to wtedy sie ukazują dane.. Niech go ... :dobani:
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim

Postprzez lukszumk3 » 11 mar 2015, o 23:54

Skoro nie obserwowałeś takich rzeczy przed wizytą u tego fachury, to jedź do niego i powiedz mu młotkiem jaki z niego fachmann....
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice

Postprzez kosmaty69 » 11 mar 2015, o 23:57

Wystarczy, ze mi nie odpowietrzyl hamulcy tak jak trzeba bo oczywiscie jak spawal podloge to przewod tez chyba chciał posmarkać :cisza: ... Wybiore się w piatek. Najgorsze, ze typ to kolega ojca i takie fuszery odwala
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim

Postprzez lukszumk3 » 12 mar 2015, o 00:08

Póki co przejrzyj bezpieczniki, może na coś natrafisz, no i tam gdzie było grzebane w okolicy kabli, w progach etc, może przypiekła się jakaś wiązka i stąd problemy. A jeśli masz pewność że to fachman popsuł, niech się bierze za naprawę ;-)
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice

Postprzez kosmaty69 » 12 mar 2015, o 00:22

jutro po szkole obadam sprawe, jak sie nie uda nic znaleźć to wracam do speca, dam znać jutro co i jak :)

[ Dodano: 2015-03-12, 20:50 ]
Wymiana bezpiecznika, przyniosła pożądany efekt :)
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 17 gości