Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nie chce opalić
witam nie odpala od 3 dni golfik 92r 1.8gt. kable miały przebicie wiec wymieniłem rozrusznik kręci, świece nowe,kontrolki świecą, pompa paliwa chodzi co jeszcze może być nie tak.
- manik.p
- Berbeć
manik.p, Czujnik hala jest wbubowany waparacie zapłonowym.Co masz taką kostke przy aparacie to sa to przewody przetwornika halla. na styku 1 i 2 ma być rezystancja max 1.5 Ohma i na styku 2 i 3 też 1.5 Ohma po ich zwarciu. a moż masz coś z czujnikiem temperatury zasysanego powietrza .Znajduje się on w zespole wtryskowym,,odkręcić plastik górny z całego wtryskiwacza,, on takze odpowiada za odpalanie autka a było pare razy to już omawiane więc poszukać musisz o tym na forum.
-

b-bobo - Czytacz
może trochę głupie to co powiem ale jak u mnie nie chciał odpalić to kręciłem rozrusznikiem (a kręci on pięknie) tak długo że go zalałem, a myślałem że to wina zamarzniętego paliwa. Po 2 dniach walki pod maską zrezygnowany postanowiłem go pociągnąć na lince 200-300 metrów i odpalił. Winą była sonda lambda, ale nie odpalał bo był zalany. To tylko moja mała sugestia ale może warto spróbować ?
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1