VWitam !
Od kilku dni mam problem z el. szybami w golfie.
Mianowicie, lekko otworzyłem szybę pasażera i nie mogłem jej zamknąć. Zaraz po tym otworzyły się wszystkie szyby ( jakbym je otworzył kluczykiem, bo w golfie jest funkcja domykania i otwierania z kluczyka).
Zauważyłem, iż gdy odczepię kostę z kablami od centralnego w drzwiach od kierowcy to szyby działąją normalnie.
Siedziałem przy golfie trochę i nic nie udało mi się zrobić, próćz tego, że na szarym kablu (od centralnego) jest cały czas napięcie.
Gdzieś jest zwarcie ? Pomocy ? gdzie szykać przyczyny ?
pzdr. Sebastian
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ja mam podobnie z tym że central się czasem nie włącza i nie mogę otworzyć szyby od kierowcy a gdy otwieram szybę pasażera przełącznikiem od kierowcy to szyba się opuszcza normalnie ale gdy chce ją podnieść to też się opuszcza . przez te mrozy wszystko się popierniczyło mam nadzieję że to minie samo a jak nie to trzeba będzie zobaczyć o co chodzi.
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
Odczepiałem wiązki od pozostałych drzwi z myślą, że gdzieś tam jest problem jednak nic nie dało...
Chyba czeka mnie najgorsze, zrzucanie deski i sprawdzania wszystkich kabli
Chyba czeka mnie najgorsze, zrzucanie deski i sprawdzania wszystkich kabli

- boossik107
- Czytacz
boossik107, muisz wyjaśnić skąd stałe napięcia na szarym.
Deska to na końcu, najpierw odczep wtyczkę od pomki centrala - w niej najczęściej jest zwarcie, i jeśli masz jakiś alarm czy sterownik centrala na pilota to on też działa poprzez kable szary i zeilony, może być jego awaria
Deska to na końcu, najpierw odczep wtyczkę od pomki centrala - w niej najczęściej jest zwarcie, i jeśli masz jakiś alarm czy sterownik centrala na pilota to on też działa poprzez kable szary i zeilony, może być jego awaria
- pablomed
- Members
- boossik107
- Czytacz
Sprawdz pompke centralnego w bagazniku. Najpiekniej byloby zebys na chwile podpial wtyczke od swojej pompki do jakiejs innej ze szrotu np lub dobrego kolegi. Tez w to watpie zebys mial przebicie gdzies na izolacji pod kokpitem. Pablomed madrze mowi 

-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
pompkę w tym momencie mam odłączoną
i jest to samo....
na szrot nie muszę iść bo w garażu leżą jeszcze dwie
i jest to samo....
na szrot nie muszę iść bo w garażu leżą jeszcze dwie
- boossik107
- Czytacz
No to cóż, trzeba szukać na łączach, ale nie zaczynaj od deski, kabel szary jest w wiązkach do wszystkich drzwi i zwarcie może być w przelotkach do drzwi lub w samych drzwiach, na przykład wkładka któregoś z zamka drzwi przednich mogła się przyblokować od mrozu w pozycji na zamknięte, i wówczas mikrowłącznik w zamku podaje cały czas napięcie na szary. Proponuję więc zacznij od wypinania wtyczek ze słupków drzwiowych, jeśli po wypięciu kórejś napięcie na szarym (we wtyczce pomki patrz) zniknie to wiadomo gdzie szukać, a grzebanie pod deską w drugiej kolejności.
- pablomed
- Members
koledzy forumowicze wszystko o czym pisaliście już sprawdziłem i dalej nic
!!!
już nie wiem gdzie szukać problemu..
!!!
już nie wiem gdzie szukać problemu..
- boossik107
- Czytacz
• Strona 1 z 1