Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Napięcie centralnego zamka
Szukałem w googlach i nie znaleź żadnej fotorelacji lub dobrze opisanego sposobu na podłączenie napięcia do CZ. mam już wszystko zamocowane i podłączone, zostało tylko zasilanie.. skąd je mogę w łatwy sposób pociągnąć oprócz centralki ? bo ciężko jet mi ją wyciągnąć (kable pozwijane i złączone ze sobą nie ułatwiają mi tego. Trochę obawiam sie że jak mocniej pociągnę to kabelek wyskoczy lub sie poluzuje i coś przestanie działać) a nie chciałbym za bardzo rozcinać izolacji i lutować kabli. Mogę pociągnąć zasilanie z zapalniczki ?
- MrDove
- Berbeć
Nic nie piszesz czy montujesz uniwersalny central elektryczny czy orginalny. Jeśli chcesz mieć porządnie to znajdź na forum schemat wyjść z tyłu skrzynki bezpieczników bedzie tam wolne wyjście ze stałym plusem. Jeśli nie chce ci się w ten sposób do możesz stały plus ukraść z czerwonego kabla idacego do stacyjki albo jak piszesz z plusowego kabla zapalniczki.
- pablomed
- Members
znajdziesz fotoporade montażu siłowników na http://forum.vwgolf.pl/
A co do kabli no to kolego centralka ma instrukcję ze schematem, od siłownika master kierowcy i ew pasażera idzie do centralki 5 kabli od pozostałych siłowników po dwa, a centralka potrzebuje masy i plusa. Nie wiem za bardzo o jaką fotoporade podłączenia kilku kabli ci chodzi
A co do kabli no to kolego centralka ma instrukcję ze schematem, od siłownika master kierowcy i ew pasażera idzie do centralki 5 kabli od pozostałych siłowników po dwa, a centralka potrzebuje masy i plusa. Nie wiem za bardzo o jaką fotoporade podłączenia kilku kabli ci chodzi
- pablomed
- Members
Taka fotorelacja nie jest mi potrzebna bo wszystko już jest zamontowane tylko napięcia brakuje.. próbowałem wyciagnąć skrzyneczke z bezpiecznikami ale kable sa tam pospinane i ciężko ją wyciągnąć a nie chce mocno ciągnąć żeby coś się nie wypieło
- MrDove
- Berbeć
MrDove napisał(a):oprócz centralki ?
Nie zabardzo wiem o jakiej centralce mówisz, byc może o skrzynce bezpieczników ? No nie istotne, samo zasilanie jak najbardziej możesz sobie wziąć od zapalniczki. W skrzynce z bezpiecznikami (po odwrotnej stronie - od strony kostek i przewodów sie znaczy
) masz takie wolne miejsce gdzie równiez masz stałe zasilanie, tylko że tam nei jest to zabezpieczone żadnym bezpiecznikiem , więc naturalnie jak najbliżej starasz sie umieścic bezpiecznik. Jesli wygodnie ciągnąć Ci przewód od zapalniczki nic nie stoi na przeszkodzie. A skrzynki z bezpiecznikami się nie bój, Zbyt ciasno te kostki siedza żeby sie powypinały - chociaż faktycznie na pierwszy rzut oka wszystko ciasno upaćkane że strach to ruszyć, w praktyce nie jest to takie straszne. Na forum masz nawet gdzieś rozpiske jak wygląda skrzynka bezpieczników od drugiej strony z opisem gdzie która kosta jakiego koloru sie pidłącza, ale nie powiem Ci gdzie to jest bo sam nei pamiętam już, Zresztą od czego gogle
Noi proszę dla chcącego jak to mówią
Z innego forum ale myślę że sie nikt nie obrazi , jeśli nie dla Ciebie to może ktoś inny sobie w prezyszłości skorzysta http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic568360.html-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1