Witam .
Skończyłem pracę o 23 , wsiadam do samochodu , a tu nie chce odpalić , rozrusznik ledwo kręci .
Pomęczyłem go trochę i wreszcie w ogóle nawet nie chciał zakręcić .
kontrolki ledwo co się świeciły .
Zadzwoniłem po wujka żeby przyjechał z kablami , chwilka ładowania i odpalił od strzała .
pochodził ze 3 min , zgasiłem go i ponownie uruchomiłem bez problemu .
Akumulator jest w dobrej kondycji , alternator 3 tygodnie temu dostał nowe szczotki i ma dobre ładowanie .
Myślę ,że gdzieś ''ucieka'' prąd.
Miałem wszystko wyłączone .
Pomocy , gdzie szukać przyczyny ? samochód jest mi potrzebny do codziennej jazdy do pracy .
Dodam jeszcze , że po dojechaniu do domu (20 km) zgasiłem go i odpalałem kilka razy i palił jak trzeba. .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

dbdgonzo - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wyciągnij półkę z bagażnika i sprawdź czy Ci się światełko wyłącza po zamknięciu klapy. Może się krańcówka zawiesiła i oświetlenie bagażnika zabrało Ci cały prąd ? Jeśli to nie to to podłącz sobie amperomierz w szereg i sprawdź czy nie masz gdzieś ubytku prądu przy wyłączonych odbiornikach. Potem sprawdź to na zamkniętym samochodzie. Przyczyn może być mnóstwo począwszy od światełka skończywszy na jakimś przebiciu gdzieś. Najpierw upewnij się czy i jeśli tak to ile prądu zabiera Ci autko jak stoi bez obciążenia. Powodzenia 
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
tak zdejmij pułke i sprawdz lampke czy pali sie
sam tak miałęm kilka razy odkąd odpiołem lampke jest spokuj
druga sprawa jeśli mimo wszystko będzie problem to akumulator może miec uwalonącele i robi zwarcie
będzie auto odpalało ale jak postoi dłużej to niestety problemy
też tak miałem ze starym akumulatorem padła cela i robiłzwarcie
nowy aku i jak reką odjoł
jak masz miernik/ multimetr to możęsz sprawdzic ile prądu pobiera auto po zamknieciu i wyłaczeniu
ale sprawdz lampke bo w zamku klapy czesto zacina sie lub nie rozłacza i swieci non stop a nie widac tej małej lampki
sam tak miałęm kilka razy odkąd odpiołem lampke jest spokuj
druga sprawa jeśli mimo wszystko będzie problem to akumulator może miec uwalonącele i robi zwarcie
będzie auto odpalało ale jak postoi dłużej to niestety problemy
też tak miałem ze starym akumulatorem padła cela i robiłzwarcie
nowy aku i jak reką odjoł
jak masz miernik/ multimetr to możęsz sprawdzic ile prądu pobiera auto po zamknieciu i wyłaczeniu
ale sprawdz lampke bo w zamku klapy czesto zacina sie lub nie rozłacza i swieci non stop a nie widac tej małej lampki
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1