Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mój golf nie odpala - problem z elektryką
Witam, mam taki problem: Mój golf III 1.4B stał nie odpalany ok 4 miesiące bo miałem stłuczke przez ten czas była odłączona klima, chłodnica wody i wentylator no i swiatła przednie nic więcej . Gdy już go złozylem chcialem go odpalić ale nie stety sie nie udało nawet nie zakręcił za to poleciał spod maski jakiś dymek wiec było jakieś zwarcie , jak prubuje go palic to tylko zasyczy jak to zawsze przed odpaleniem i dalaj nic, dodam jeszcze ze na pycha pali i dodam jeszcze ze niewiem czy dobrze podłączyłem 2 kabelki do wiatraka jeden jest niebieski drugi brązowy i mogłem je na odwrót podłączyc ale to chyba nie ma znaczenie. Moje pytanie brzmi czy ktoś miał podobny problem lub wie co jest nie tak ze nie chce odpalić 

DuCH311
- DuCH311
- Berbeć
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
DuCH311, Do wentylatora idą 3 kable.Brązowy to masa i biało-czerwony oraz czarno-czerwony jako + 1-szego i 2-giego biegu wentylatora chłodnicy.
A co do problemów z odpaleniem to podładowałeś aku,bo po tym 4-ro miesięcznym postoju pewnie go rozładowało.
A co do problemów z odpaleniem to podładowałeś aku,bo po tym 4-ro miesięcznym postoju pewnie go rozładowało.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Do wentylatora idą u mnie 2 kabelki, niebieski i brązowy a co do aku to jest naładowany nie pisałem tego wczesniej bo myslałem ze to oczywiste, jak ktoś naprawde zna przyczyne tego ze nie moge odpalić mojego golfa to prosze pisać.
DuCH311
- DuCH311
- Berbeć
DuCH311 napisał(a):przez ten czas była odłączona klima,
1.4 z klimatyzacją ? hm...
DuCH311 napisał(a):jak ktoś naprawde zna przyczyne tego ze nie moge odpalić mojego golfa to prosze pisać.
Nikt z nas nie widział a tym bardziej nie jeździł twom autem. Więc wiesz...
Tu masz a propo niekręcącego rozrusznika http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=31379 poczytaj , popróbuj... może do czegoś dojdziesz.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
DuCH311, Jakby to było oczywiste to bym o tym nie pisał.
A co do podłączenia kabli do wentylatora,to nie jest to obojętne który gdzie podepniesz,bo jak zrobisz to na odwrót to wentylator będzie chodził w złą strone (zamiast ciągnąć powietrze z zewnątrz będzie wypychał powietrze z komory silnika)
A co do podłączenia kabli do wentylatora,to nie jest to obojętne który gdzie podepniesz,bo jak zrobisz to na odwrót to wentylator będzie chodził w złą strone (zamiast ciągnąć powietrze z zewnątrz będzie wypychał powietrze z komory silnika)
-

łukasz1983 - Members
-

deusiwo - Members
-

łukasz1983 - Members
-

deusiwo - Members
jak zdejmowales klemy do naprawy ,to może za luźno sa zalozone lub zanieczyszczone,wez oczyść klemy i zakręć mocno,jak jest slaby przepływ przez kleme to odpali na popych,ale jak dostaje duzy prad to pójdzie dym w miejscu styku klemy z akumulatorem
- robercik
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1