Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Moduł komfotu światła
Szukam uniwersalnego modułu komfortu który pozwoli np z pilota odpalić światła pozycyjne lub przeciwmgielne, coś w rodzaju co jest montowane np w citroenie c4, jest coś takiego do kupienia? chodzi mi o coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=1224127661 tylko bez tych bajerów z zakrętami i wstecznym
- malapawel
- Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
malapawel, można zakupić alarm z pilotami z dodatkowymi przyciskami pozwalającymi uruchomić tzw kanał dodatkowy, czyli wciskasz przycisk i na jednym z kabli centralki alarmu pojawia się impuls masy, który już łatwo poprzez przekaźnik podłączyć pod takie światła jakie chcesz. A może już taki alarm to tym prościej.
- pablomed
- Members
alarm juz mam wiec nowy odpada, tak jak opisales to wiem ze tak nalezy zrobic
chodzilo mi o gotowe rozwiazanie np w postaci przekaznika z pilotem, lub podpiecie sie np pod impuls zamykania drzwi
[ Dodano: 2010-11-08, 21:38 ]
ok chyba mam, kupie ten przekaznik http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?p51 ... wy-2srp200 podepne go np pod swiatla pozycyjne lub przeciwmgielne do tego dodam czujnik zmierzchu i powinno byc git : biore sie za robote
chodzilo mi o gotowe rozwiazanie np w postaci przekaznika z pilotem, lub podpiecie sie np pod impuls zamykania drzwi [ Dodano: 2010-11-08, 21:38 ]
ok chyba mam, kupie ten przekaznik http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?p51 ... wy-2srp200 podepne go np pod swiatla pozycyjne lub przeciwmgielne do tego dodam czujnik zmierzchu i powinno byc git : biore sie za robote

- malapawel
- Czytacz
caly bajer podepne pod sygnal zamykania, patrzac po allegro czujnik zmierzchu jest chiolernie drogi i kosztuje ponad 100zl, znalazlem na necie schemat jak zrobic czujnik za pomoca diody led, to jest duzo tansze rozwiazanie, mam nadzieje ze do weekendu postaram sie wszystko zmontowac
- malapawel
- Czytacz
Taki sam przekaźnik czasowy myślę założyć u siebie i dać impuls od zamykania drzwi i podłączyć pod światła mijania.
Widziałem taki bajer u kolegi w jeepie, gdy zamykał auto świeciły się kilkanaście sekund mijania, aby oświetlić m. in. pieszą drogę kierowcy np. do domu (tak mi się wydaje).
Widziałem taki bajer u kolegi w jeepie, gdy zamykał auto świeciły się kilkanaście sekund mijania, aby oświetlić m. in. pieszą drogę kierowcy np. do domu (tak mi się wydaje).
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1