MK3 VR6 Instalacja Tempomatu.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

MK3 VR6 Instalacja Tempomatu.

Postprzez KEFRZYSKI » 8 maja 2015, o 19:16

Witam. Kupiłem taki zestaw. Sprzedawca zapewniał mnie że to tempomat od VR6. Brakuje mi jakiegoś schematu i paru informacji. Na lince od gazu mam jakiś czujnik i kawałek wiązki z wtyczką która nie mam pojęcia gdzie powinna być wpięta, następnie pompka powietrza z której idą wężyki do gruszki i czujnika. A co z pozostałymi wyjściami mam zrobić ??
Obrazek
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

MK3 VR6 Instalacja Tempomatu.

 

Re: MK3 VR6 Instalacja Tempomatu.

Postprzez BialyUst » 9 maja 2015, o 10:27

KEFRZYSKI napisał(a):Witam. Kupiłem taki zestaw. Sprzedawca zapewniał mnie że to tempomat od VR6. Brakuje mi jakiegoś schematu i paru informacji. Na lince od gazu mam jakiś czujnik i kawałek wiązki z wtyczką która nie mam pojęcia gdzie powinna być wpięta, następnie pompka powietrza z której idą wężyki do gruszki i czujnika. A co z pozostałymi wyjściami mam zrobić ??
[url=http://images66.fotosik.pl/871/d283a63f2eb1a73am.jpg]Obrazek[/URL]
z tego co widze po zdjeciach to tempomat jest z silnika z automatyczna skrzynia biegow z tad ta linka z czujnikiem położenia jej pozycji jesli masz automata to podejdzie jesli nie to musisz dokupic blache gruszki ktora montuje sie nad pedał gazu bo jest inna oraz jesli nie masz nowego typu pedała z kulka to czeka cie tez zakup albo samej kulki albo całego pedała w ktora wpina sie gruszke, nastepna sprawa bedziesz potrzebował jeszcze jeden czujnik na pedał sprzegła ktory bedzie rozłaczał tempomat . z tego co pamietam to jesli masz sterownik od automatu to bedziesz musiał dorobic instalacje pod ten czujnik ktorego niemasz . reszta jej bez zmian
Avatar użytkownika
BialyUst
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 21:31
Lokalizacja: GSL

Postprzez KEFRZYSKI » 9 maja 2015, o 13:34

Tak nie wiedziałem ze to automat. A ja mam manual. Czyli czujnik do hamulca, blacha od gruszki hmm a czym one sie różniły ? A co z instalacją mam przerobić ??
Ale koleś który mi to sprzedał twierdzi że wyjął to z manuala.
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez BialyUst » 13 maja 2015, o 14:54

KEFRZYSKI napisał(a):Tak nie wiedziałem ze to automat. A ja mam manual. Czyli czujnik do hamulca, blacha od gruszki hmm a czym one sie różniły ? A co z instalacją mam przerobić ??
Ale koleś który mi to sprzedał twierdzi że wyjął to z manuala.
blache zobacz moze podejdzie tu na 100% nie jestem pewny czy jest inna ale tak mi sie wydaje z instalacja to musisz jeszcze jeden czujnik dokupic taki sam bo sa identyczne i zrobic mostek na ten nowy z tamtego i tyle z przerabiania

z tego co sie orientuje to wlasnie w automatach bralo sygnał z linki w jakim jest połozeniu w manualach tego nie bylo bo sygnał szedł ze skrzynki bezpieczników do sterownika tempomatu a do skrzynki był sygnał z czujnika prędkości pojazdu
Avatar użytkownika
BialyUst
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 21:31
Lokalizacja: GSL

Postprzez KEFRZYSKI » 13 cze 2015, o 12:02

Ok a wiec do rozebrania kokpitu zmusiła mnie wymiana nagrzewnicy. Przy okazji poprawiam całą instalację. I cos mi nie pasuje to mocowanie gruszki lub stosuje zlebkombinacje. Czy ktos ma jakies foto lub nr blachy jaki powinien być ? Pedal gazu na 100% ma mocowanie do gruszki. Ale blacha cos mi nie podchodzi
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz


- - - www



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości