Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mk 3 sinik 2E przygasniete kontrolki
Witam!!!W moim mk3 od jakiegos czasu pojawilo sie zjawisko przygasnietych kontrolek podczas przekrecenia kluczyka w stacyjce na pozycje zaplonu...w tym samym czasie slychac jakby syczeni z komory silnika takie ciche...po okolo pieciu sekundach syczenie cichnie i kontrolki pala sie tak jak powinny...pomocy
- hittin
- Czytacz
aku masz na wykończeniu i tyle. przy włączeniu zapłonu idzie prąd na pompę, która z tego co piszesz pobiera większość prądu z aku. sprawdź poziom elektrolitu w aku, może pomyśl o wymianie go na nowy lecz przedtem zrób przegląd altka...
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Aku jest ok ostatnio ladowalem! poziom elektrolitu tez jest ok z odpalaniem nie ma naimniejszego problemu nawet w mrozy...hmm wiec to pewnie wina altka
[ Dodano: 2011-01-09, 16:05 ]
ale czy moze to byc wina altka ?gdyz dzieje mi sie tak zanim odpale silnik poprostu na zgaszonym..
[ Dodano: 2011-01-09, 16:05 ]
ale czy moze to byc wina altka ?gdyz dzieje mi sie tak zanim odpale silnik poprostu na zgaszonym..
- hittin
- Czytacz
przekrecam stacyjke na zaplon...kontrolki sie pala ale slabo!!!
sychac jakby cos syczalo ,brzeczalo tak cicho..ale nie chodzi mi np o pompe paliwa bo to wylapuje
to raczej dzwiek dochodzacy z komory silnika po str kierowcy!
trwa to jakies 4,5 sec poczym cichnie i kontrolki zaczynaja sie palic normalnie
sychac jakby cos syczalo ,brzeczalo tak cicho..ale nie chodzi mi np o pompe paliwa bo to wylapuje
to raczej dzwiek dochodzacy z komory silnika po str kierowcy!
trwa to jakies 4,5 sec poczym cichnie i kontrolki zaczynaja sie palic normalnie
- hittin
- Czytacz
wczoraj sprsykalem wszyskie wtyczki i styki specjalnym preparatem zeby wywalic wilgoc, brud itp....
dzis juz nie ma przygasania kontrolek
tak jak wtedy.Dzis znowu jak odpale auto to slabiej chodzi dmuchawa ,slabiej podswietla licznik...dopiero jak przygazuje wyrownuje sie wszystko!!
Wszystko przez ta wilgoc na zewnatrzbo wczesniej tego nie bylo jak bylo sucho
ale pomimo wilgoci nie powinno sie tak dziac!!!!
Hmm no coz bede sprawdzal dalej ,a czy moze to tez byc np przyczyna altka ?szczotki ,regulator co nailepij sprawdzic?
dzis juz nie ma przygasania kontrolek
tak jak wtedy.Dzis znowu jak odpale auto to slabiej chodzi dmuchawa ,slabiej podswietla licznik...dopiero jak przygazuje wyrownuje sie wszystko!!
Wszystko przez ta wilgoc na zewnatrzbo wczesniej tego nie bylo jak bylo sucho
ale pomimo wilgoci nie powinno sie tak dziac!!!!
Hmm no coz bede sprawdzal dalej ,a czy moze to tez byc np przyczyna altka ?szczotki ,regulator co nailepij sprawdzic?
- hittin
- Czytacz