Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Migające oświetlenie
Panowie odkąd posiadam mk3 TDI 1Z, miga mi podświetlenie dosłownie wszędzie, kontrolki światła przód tył, zegary dosłownie wszystko. Dzieje się tak prawie zawsze nie zależnie od obrotów czy wysokie czy niskie dalej miga, objaw podobny jak w tarczach Indiglo, tylko że u mnie jest to wszędzie. Myślę, że może to alternator ale przed udaniem się do mechanika wolę tu napisać bo być może że to jakaś pierdoła 

-

kubasss - Berbeć
Kolego twój problem to masa,a raczej jej brak(po prostu,ci nie łączy)
Posprawdzaj wszystkie połączenie masowe i poprzeczyszczaj.
Posprawdzaj wszystkie połączenie masowe i poprzeczyszczaj.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Golfa mam od niedawna i nie bardzo orientuje się w których miejscach sie znajduje kable masowe. Jeśli się nie myle to chyba z przodu jest gdzieś przy błotniku, to o ten między innymi chodzi?
[ Dodano: 2013-04-13, 06:57 ]
Dodam też, że dzieje się tak tylko przy włączonym silniku, na zapłonie mogę włączyć wszystko i jest ok, ale wystarczy włączyć silnik i wszystko miga nie aż tak bardzo mocno ale podczas jazdy wieczorem zaczyna to drażnić.
[ Dodano: 2013-04-13, 06:57 ]
Dodam też, że dzieje się tak tylko przy włączonym silniku, na zapłonie mogę włączyć wszystko i jest ok, ale wystarczy włączyć silnik i wszystko miga nie aż tak bardzo mocno ale podczas jazdy wieczorem zaczyna to drażnić.
-

kubasss - Berbeć
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1