Cześć wszystkim,
jechałem ostatnio z poznania do swojej miejscowości... Zatrzymałem się na orlenie żeby zatankować rope ... stałem jakieś 5minut na wciśniętym stopie... Po czym jak ruszyłem zaczęła migać kontrolka od świec żarowych (czytałem już trochę na ten temat, z czujnikiem stopu) jednak u mnie po wciśnięciu hamulca kontrolka nie gaśnie... więc sprawdziłem czy w ogóle stopy działają i okazało się że po wciśnięciu pedalu hamulca nie ma zadnej reakcji ze strony świateł ... ani na lampach ani na 3 świetle stopu...
Teraz się zastanawiam czy to spalony bezpiecznik, żarówki, czy może jakis przekaźnik, czy ktoś ma może schemat który odpowiada za co (bezpieczniki itp.)???...
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
po koleji na początek sprawdź poziom płynu hamulcowego oraz czy nie są uszkodzone przewody od sondy przy zbiorniczku, następnie sprawdź żarówki i bezpiecznik nr.: 20 oraz sprawdź włącznik świateł co jest sprzężony z pedałem hamulcaG3TDI napisał(a):jednak u mnie po wciśnięciu hamulca kontrolka nie gaśnie... więc sprawdziłem czy w ogóle stopy działają i okazało się że po wciśnięciu pedalu hamulca nie ma zadnej reakcji ze strony świateł ... ani na lampach ani na 3 świetle stopu...
-

marcinkoz2910 - Members
pisałeś coś o kontrolce od hamulca.... prawda...G3TDI napisał(a):co ma płyn hamulcowy do nie działających świateł ? hamuje normalnie bez opóźnienia.
-

marcinkoz2910 - Members
-

marcinkoz2910 - Members
kumpel mial to samo tylko ze w czworce brak stopu i migajaca kontrolka od swiec zarowych i okazalo sie ze wysiadla(chyba tak sie to nazywa) centralka swiatel stopu czy cos takiego - takie male pudelko mgdzies tam podczepiane przy pedale stopku- chyba tak sie ta czesc nazywa- Pozdrawiam i napisz potem czy to to
P.S w e wtorek sie dowiem jak dokladnie sie to nazywa to napisze
P.S w e wtorek sie dowiem jak dokladnie sie to nazywa to napisze
- silspaw
- Badacz tematu
Hey,
usterka zdiagnozowana powód braku stopu to taki mały duperel czarny duperel umieszczony nad pedałem hamulca to się chyba nazywa czujnik stopu,
cos takiego: http://allegro.pl/item453117961_czujnik ... f_iii.html . Nie kontaktuje do końca... tz jak się go ściśnie lub puknie to raz zadziała raz nie , zaraz rozbiore go na częsci pierwsze... może uda się go uratować... Pozdrawiam. Dam znać czy to wszystko czy coś jeszcze nie styka.
usterka zdiagnozowana powód braku stopu to taki mały duperel czarny duperel umieszczony nad pedałem hamulca to się chyba nazywa czujnik stopu,
cos takiego: http://allegro.pl/item453117961_czujnik ... f_iii.html . Nie kontaktuje do końca... tz jak się go ściśnie lub puknie to raz zadziała raz nie , zaraz rozbiore go na częsci pierwsze... może uda się go uratować... Pozdrawiam. Dam znać czy to wszystko czy coś jeszcze nie styka.
- G3TDI
- Berbeć
-

marcinkoz2910 - Members
To działa nawet po latach
Potwierdzam objawy i sposób naprawy
- PiotrK
- Berbeć
• Strona 1 z 1