Luźna kostka w komorze

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Luźna kostka w komorze

Postprzez kolopn » 1 kwi 2015, o 21:56

Witam,

Ostatnio uporządkowując elektrykę pod maską znalazłem wiszącą kostkę, nie podpiętą do niczego. Zastanawiam się od czego ona jest. Ktoś wie?

Obrazek
Avatar użytkownika
kolopn
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 12 mar 2015, o 10:29
Lokalizacja: Poznań

Luźna kostka w komorze

 

Postprzez GolfiarzJR » 1 kwi 2015, o 21:59

To jest kostka do halogenów bodajże , lub jakaś dodatkowa na inne rzeczy o które poprosił pierwszy właściciel
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slawek5t » 1 kwi 2015, o 22:02

Podaj kolory przwodów. Możliwe, że do halogenów.
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez klaudek669 » 1 kwi 2015, o 22:23

eee.. jeden pin od halogenów ? :-P
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez slawek5t » 1 kwi 2015, o 22:33

Aaaa faktycznie jeden pin mimo że 2 blaszki :D Czekamy na autora tematu
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez kolopn » 1 kwi 2015, o 22:36

Z tego złącza wychodzi jeden gruby przewód. (Może w środku idą jakieś dwa, muszę jutro zobaczyć)
Ostatnio edytowano 1 kwi 2015, o 22:38 przez kolopn, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
kolopn
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 12 mar 2015, o 10:29
Lokalizacja: Poznań

Postprzez slawek5t » 1 kwi 2015, o 22:37

Podaj jutro kolor przewodu to bedzie wiadomo dokladniej


edycja postu :

Aż pojde zajrzeć do swojego zaraz :D
Ostatnio edytowano 1 kwi 2015, o 22:48 przez slawek5t, łącznie edytowano 1 raz
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez kolopn » 1 kwi 2015, o 22:39

Gruby przewód jest czarny. Wychodzi on z wiązki tuż przed tą puszką z przewodami koło bloku silnika, która potem rozgałęzia się przepustnicy, krokowca itp.
Avatar użytkownika
kolopn
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 12 mar 2015, o 10:29
Lokalizacja: Poznań

Postprzez lukasrsv » 2 kwi 2015, o 06:54

Podobna do wtyczki czujnika spalania stukowego. A czarny gruby przewód to ekranowany dwuzylowy kabel. :-)
Avatar użytkownika
lukasrsv
Czytacz
 
Posty: 115
Dołączył(a): 21 lis 2012, o 20:54
Lokalizacja: POLSKA_POŁUDNIE

Postprzez kolopn » 2 kwi 2015, o 10:12

Hmm... a jeśli to rzeczywiście kabel od czujnika spalania stukowego, to odłączony może wpływać na to, że samochód na benzynie nie trzyma obrotów, trzęsie się, czasem strzeli i w końcu gaśnie? Gdzie mam tego czujnika szukać? (ABU) Patrzyłem na Etce, ale tam umiejscowienia nie ma pokazanego :/ Tak poza tym dzięki wszystkim za tak szybkie odpowiedzi! :ok:
Avatar użytkownika
kolopn
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 12 mar 2015, o 10:29
Lokalizacja: Poznań

Postprzez łukasz1983 » 2 kwi 2015, o 11:07

kolopn napisał(a): Gdzie mam tego czujnika szukać? (ABU) Patrzyłem na Etce, ale tam umiejscowienia nie ma pokazanego
Nie pokazuje,bo ABU nie ma czujnika spalania stukowego.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kolopn » 2 kwi 2015, o 11:11

Czyli dalej kostka jest zagadką. Poszukam dzisiaj gdzieś jakiegoś miejsca, w które by pasowała, może ostatnio gdzieś coś przeoczyłem.

Edit:
Przeryłem cały silnik i nigdzie nie pasuje ta kostka. Znalazłem tylko jedno miejsce, może na jakiś czujnik. Mniej więcej pod aparatem zapłonowym znalazłem (chyba już na górnej części skrzyni, a nie bloku) duże puste sześciokątne gniazdo. Tam powinien być czujnik jakiś czy to po prostu tak ma być?
Avatar użytkownika
kolopn
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 12 mar 2015, o 10:29
Lokalizacja: Poznań

Następna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron