Wczoraj nagle zauważyłem, że mam tylko końcówkę przebiegu auta na liczniku (tak mi się wydaje, że to końcówka była - jest niecałe 400 i jak jechałem wczoraj to normalnie rosło)
Funkcja trip normalnie działa, w tym ukrytym menu sprawdziłem na teście wyświetlacza, że wszystkie moduły wyświetlacza działają (poza jedną z lewej)
Zdarzyło się to komuś? wiecie o co chodzi ?
wersja auta GL 1.8aam 92r.
[ Dodano: 2013-05-26, 21:12 ]
Dla jasności dodam, że przebieg miałem coś ponad 298000 a zostało samo 370 po tym samoczynnym "resecie" (obecnie ponad 400)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
było było po 300 tys ;icznik leci od 0 i znika napis total
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
we wszystkich tak jest?
Dobra to w takim razie ja mam do Was pytanie: czy to znaczy, że golf byl przewidziany na 300tys. czy 1300000 km
?
[ Dodano: 2013-05-28, 09:15 ]
Jednak 600 000 km
) Znalazłem na forum elektrody:
"Po przejechaniu 300 tyś km licznik się zeruje i znika napis "TOTAL", zaś po przejechaniu następnych 300 tyś km (razem 600tyś) znikają cyfry na liczniku (wskazuje wtedy ------) ale licznik nadal zlicza km i zapisuje je w swojej pamięci.
Można wtedy to odczytać odpowiednim urządzeniem.Miałem już przyjemność naprawy takich budzików co na wyświetlaczu były tajemnicze kreseczki."
(to ostatnie zdanie bez komentarza)
Tylko na poważnie czy VW kiedykolwiek się z tego wytłumaczył ? nie mogę nic na ten temat znaleźć w internecie dlaczego tak jest
Dobra to w takim razie ja mam do Was pytanie: czy to znaczy, że golf byl przewidziany na 300tys. czy 1300000 km
? [ Dodano: 2013-05-28, 09:15 ]
Jednak 600 000 km
) Znalazłem na forum elektrody:
"Po przejechaniu 300 tyś km licznik się zeruje i znika napis "TOTAL", zaś po przejechaniu następnych 300 tyś km (razem 600tyś) znikają cyfry na liczniku (wskazuje wtedy ------) ale licznik nadal zlicza km i zapisuje je w swojej pamięci.
Można wtedy to odczytać odpowiednim urządzeniem.Miałem już przyjemność naprawy takich budzików co na wyświetlaczu były tajemnicze kreseczki."
(to ostatnie zdanie bez komentarza)
Tylko na poważnie czy VW kiedykolwiek się z tego wytłumaczył ? nie mogę nic na ten temat znaleźć w internecie dlaczego tak jest
- przemke
- Badacz tematu
k-m-r1 napisał(a):było po 300 tys ;icznik leci od 0 i znika napis total
przemke napisał(a):we wszystkich tak jest?
Nie we wszystkich:
http://fotem.pl/show/full/47ea7254be797b47aff8a59635f
W tym przypadku do ilu nabija niestety nie udało mi się znaleźć

-

Gofer - Gaduła
• Strona 1 z 1