Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Licznik raz działa raz nie .
Witam. Mam problem z licznikiem w golfie 3 1.8 . Licznik czasem działa czasem nie i nie wiem o co chodzi. Czasem się włączy i kilka km działa. Zauważyłem że jak jest mgła to działa cały czas. Wie ktoś może o co z tym chodzi? Dodam jeszcze że ślimak był kręcony na "sucho" i nie pokazywało prędkości.
- osakksosa
- Berbeć
osakksosa napisał(a):A który czujnik ? I jaki to jest koszt bo ja się zbytnio nie znam i znajomy mi wymienia a on też dopiero praktyki ma.
VSS czyli impulsator czyli to co masz nad slimakiem, koszt orginalnego to 150PLN a zamiennik nie mam pojecia...
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
tofik30 napisał(a):przestał działać + licznik obrotów silnika.
Jak juz obroty nie dzialaja to nie ten czujnik, to cos innego moze caly licznik padl (moim zdaniem) ale czemu cos z silnikiem
Przekladales licznik od innego golfa

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
dzieki za rade ,natomiast jest jeszcze w tym wszystkim cos dziwnego zona dZis jechała do warsztatu po drodze zatrzymała sie na zakupy potem wsiadła do auta odpaliła i wszystko wróciło do normy
Niestety nie na długo
teraz znow jest to samo.Moze to gdzies kable nie łacza?
Niestety nie na długo
teraz znow jest to samo.Moze to gdzies kable nie łacza?- tofik30
- Berbeć
Zaraz sprawdzę. Ale najciekawsze jest to że jak jadę to nie działają a jak tylko się zatrzymam np. na światłach to działają ale tylko ruszam wszystko pada i tak w kółko:-(
[ Dodano: 2011-11-16, 23:04 ]
I problem rozwiązany:-D Okazało się że padło coś w alternatorze! Po podłączeniu miernika napięcia przeraziliśmy się z Elektrykiem(tak szalał). Jeszcze trochę i padłoby wszystko!!! Wymieniony alternator i wszystko działa:-) Nawet przestały falować obroty co robiły od kiedy kupiliśmy ten samochód!
Mam nadzieję że pomogę komuś tym postem:-) Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-11-16, 23:04 ]
I problem rozwiązany:-D Okazało się że padło coś w alternatorze! Po podłączeniu miernika napięcia przeraziliśmy się z Elektrykiem(tak szalał). Jeszcze trochę i padłoby wszystko!!! Wymieniony alternator i wszystko działa:-) Nawet przestały falować obroty co robiły od kiedy kupiliśmy ten samochód!
Mam nadzieję że pomogę komuś tym postem:-) Pozdrawiam
- tofik30
- Berbeć
• Strona 1 z 1