licznik od benzyny do diesla

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

licznik od benzyny do diesla

Postprzez misiek13131 » 23 sie 2014, o 19:15

witam, mam pytanie czy licznik od benzyniaka( xx jahre) będzie pasować do tdi rowznież xx jahre, bo mam tdi i zepsuty mam wyświetlacz, wiec założyłbym od benzyny i tarcze białe od tdi z mojego. co o tym powiecie?
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

licznik od benzyny do diesla

 

Postprzez palio » 23 sie 2014, o 19:20

Ważne aby było to samo DPN (WGSZ).

Sprawdzisz to tak:
- wcisnąć przycisk kasowania kilometrów na wyłączonym zapłonie i go trzymać
- włączyć zapłon ciągle trzymając
- wyłączyć zapłon i włączyć ponownie ciągle trzymając
- puścić przycisk na włączonym zapłonie

Pojawi się na wyświetlaczu cyfra 1 a po chwili ten numer który jest ważny.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez klaudek669 » 23 sie 2014, o 21:25

W AFNie masz WGSZ 3819, jeśli od benzyny będzie też taki numer to będzie wszystko pasować.

Zmiana tarcz mija się z celem bo i tak obrotomierz od benzyny pozostanie :mrgreen:

Jak już chcesz tak robić to wkładaj bez przekładki tarcz. Bedziesz miał do 7 tyś ale chociaż obrotomierz będzie pokazywał prawidłowo obroty.

A tak w ogóle nie lepiej naprawić stary ten co masz skoro odpowiada Tobie taki jaki masz? Po co pakować się w dodatkowe koszty :-P
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez misiek13131 » 23 sie 2014, o 21:35

nie wiem czy to naprawi, bo poł pikseli nie ma i nie przestawia mi manetka mfa
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

Postprzez klaudek669 » 23 sie 2014, o 21:46

Jeśli to motometer 1h0 919 881P to po założeniu licznika od benzyny (też motometer) nie będziesz miał kontrolki od świec żarowych bo w benzynie brakuje wlutowanej diody w tym miejscu...
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez misiek13131 » 24 sie 2014, o 10:17

no o tym zapomniałem. dzięki za porady :)
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

Postprzez k-m-r1 » 26 sie 2014, o 22:50

pasowac bedzie działac bedzie

obroty OK klometry będą przekłąmane i predkość

nie będzie wszystkich kontrolek

Ja sam zamieniałem ale tylko by sprawdzić czy działa
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości