Licznik do TDi

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez klaudek669 » 18 mar 2015, o 12:17

Thorsten, no to piona :-D
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

 

Postprzez euphonic » 18 mar 2015, o 17:21

klaudek669 napisał(a):Włączyłeś 3 pozycje która mówi o skalowaniu licznika, masz licznik do 220 kmh i 5500 obrotów. (3 22 55). Na pewno tam jest 22255 ?
Wgsz/DPN masz na pierwszej pozycji.

Zgadzam się Wgsz mam pod pozycją 1. i tak mam 22255
licznik mam 20-220km/s i 0-55 x100rpm
zrozumiałem już o co chodzi z tymi modelami licznika, a jeśli dostanę zamiast swojego 1Z - AHU, ALE, AGR, które też będą miały wgrz 3795, to będzie dobrze współgrał z moją elektoniką?

Thorsten napisał(a):euphonic, w liczniku. musiał byś przeszczepić pamięć eeprom.

Nie bardzo zrozumiałem o co chodziło z przeszczepem pamięci eeprom

___________
a od AFN nie podejdzie mi licznik, prawda? a z innego 1z bedzie dzialac?
Avatar użytkownika
euphonic
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 08:50
Lokalizacja: K-P

Postprzez klaudek669 » 18 mar 2015, o 18:02

euphonic napisał(a):a jeśli dostanę zamiast swojego 1Z - AHU, ALE, AGR, które też będą miały wgrz 3795


Nie wiem skąd wziąłeś ten spis, po mojemu to ten wgsz miał tylko właśnie 1Z i jeszcze kilka benzynowych(abs,aam,2e)

Musisz szukać licznika skalowanego od 20 bo tylko tam był ten wgsz, po 95 roku były już inne numery.

A czemu wgl chcesz zmieniać?
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez euphonic » 18 mar 2015, o 18:16

klaudek669 napisał(a):
Musisz szukać licznika skalowanego od 20 bo tylko tam był ten wgsz, po 95 roku były już inne numery.

A czemu wgl chcesz zmieniać?

znalazłem teraz drugi licznik 1Z - zadziała?

mój nie wiem, czy przez głupotę, czy brak wiedzy, po zrobieniu negatywu z licznika i zmianie wskazówek, nie działa jak powinien, mianowicie, nie działa mi wskazówka temperatyry - możliwe że to wina czujnika bo vag pokazał błąd czujnika temperatury, ale nie pamiętam czy przed rozbieraniem licznika ta temp działała poprawnie, jakoś nie przywiązywałem uwagi do tego, i
wydaje mi się, że wskazówka paliwa zawyża trochę poziom, a nie powinno, bo trzpienie wskazówek są profilowane, więc nie można źle założyć wskazowki
Avatar użytkownika
euphonic
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 08:50
Lokalizacja: K-P

Postprzez klaudek669 » 18 mar 2015, o 20:27

Nie wiem czy zadziała, jak jest też od 20 i na pewno od 1z to raczej tak. Ja bym na Twoim miejscu najpierw wymienił ten czujnik a później dopiero licznik. Po co robić sobie dodatkowe koszty.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez euphonic » 18 mar 2015, o 21:26

klaudek669 napisał(a):Nie wiem czy zadziała, jak jest też od 20 i na pewno od 1z to raczej tak. Ja bym na Twoim miejscu najpierw wymienił ten czujnik a później dopiero licznik. Po co robić sobie dodatkowe koszty.

Niby wymieniłem ten czujnik, ale biorąc na przykład takie allegro, można spotkać się z 2 rożnymi czujnikami do 1z, pytanie teraz skąd drugi i gdzie on jest i dlaczego nigdzie na forach o tym nie jest nic napisane :/ ??
Avatar użytkownika
euphonic
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 08:50
Lokalizacja: K-P

Postprzez klaudek669 » 18 mar 2015, o 21:35

A sklepu nie masz motoryzacyjnego u siebie? Często jak coś nie pasuje to można sobie wymienić. Miałbyś pewność. Na alledrogo to każdy wie jak jest.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez euphonic » 19 mar 2015, o 00:18

klaudek669 napisał(a):A sklepu nie masz motoryzacyjnego u siebie? Często jak coś nie pasuje to można sobie wymienić. Miałbyś pewność. Na alledrogo to każdy wie jak jest.

Mam u siebie kilka sklepów, jutro po pytam w kilku, w sumie masz rację, wstrzymam się, co portfel grubszy, to grubszy będzie
Avatar użytkownika
euphonic
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 14 lut 2015, o 08:50
Lokalizacja: K-P

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Yahoo [Bot] i 7 gości