Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Licznik Czy bedzie wszystko chodzic?
Witam was mam pytanie kupiłem sobie licznik ze srebnymi tarczami w tym liczniku jest tak 0-220 obroty 0-60 a w moim jest 0-200 obroty 0-50 czy bedzie oszukiwał?? Zależy mi na tym liczniku bo dodatkowe ikony rezerwy itd i oczywiscie srebne tarcze. prosze o odp dzieki
- marek90
- Czytacz
obroty nie oszukująale odległosc oszuka i predkosc auta przekłamie niewiele
gdzieśwklejałem rozpiske jakie liczniki z silników pasują do siebie
gdzieśwklejałem rozpiske jakie liczniki z silników pasują do siebie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Witam. Żeby nie zaśmiecać forum podepnę się pod ten temat. Mam problem z licznikiem VDO w golfie III 1.9 TDI 1z. Numer licznika 1h6 919 033 bm. Obrotomierz analogowy oszukuje ale po wprowadzeniu licznika w tryb serwisowy i włączeniu cyfrowego obrotomierza pokazują się na wyświetlaczu właściwe obroty. Temperatura i paliwo wydaje mi się że dobrze pokazują. Pod poszczególnymi pozycjami w trybie serwisowym mam następujące wartości : 1 – 3838 , 2 – 1 , 3 – 12270 , 4 – 4 , 5 – test wyświetlaczy 6 – 0 , 7 – obroty , 8 – 3,4 i napis trip. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć swojego licznika. Na jednym z nich widać jak oszukuje analogowy obrotek.

Dodam że odkąd ten samochód jest u mnie w rodzinie to cały czas tak było. Od kiedy trafił w moje ręce to zauważyłem że licznik był na bank wyjmowany bo są inne śrubki mocujące plastiki wokół niego. Sam licznik też na pewno był rozkręcany.

Dodam że odkąd ten samochód jest u mnie w rodzinie to cały czas tak było. Od kiedy trafił w moje ręce to zauważyłem że licznik był na bank wyjmowany bo są inne śrubki mocujące plastiki wokół niego. Sam licznik też na pewno był rozkręcany.
- pampej
- Berbeć
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Na moje oko to wskazówka pokazuje jakieś 600
Zresztą po dodaniu gazu w wyższych obrotach jest już większa różnica miedzy cyfrowym i wskazówką. Dla sprawdzenia podpinałem vagiem i stąd wiem na bank ze sa znaczne przekłamania.
Zresztą po dodaniu gazu w wyższych obrotach jest już większa różnica miedzy cyfrowym i wskazówką. Dla sprawdzenia podpinałem vagiem i stąd wiem na bank ze sa znaczne przekłamania.- pampej
- Berbeć
trudno powiedzieć, pewnie możliwe, zerknij czy na wyświetlaczu elektroniczncym od przebiegu pojawia się napis Total, jego brak oznacza że licznik jest z auto o przebiegu pow. 300 tysięcy (tyczy się starszych liczników), albo własnie może oznaczac ingerencję w przebieg
- pablomed
- Members