Z tego co zaobserwowałem to na jednej żarówce H4 to na światłach długich świeci mocniej a jak będzie na tych podwójnych H1. Czy nie będzie problemów z ich montażem?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Lampy przód
Witam chciałbym wymienić przednie lampy w moim golfie ale mam pytanie obecnie posiadam standardowe orginalne lampy na jedna żarówkę H4 , a mam okazje kupić lampy na dwie żarówki H1 jaka będzie różnica
Z tego co zaobserwowałem to na jednej żarówce H4 to na światłach długich świeci mocniej a jak będzie na tych podwójnych H1. Czy nie będzie problemów z ich montażem?
Z tego co zaobserwowałem to na jednej żarówce H4 to na światłach długich świeci mocniej a jak będzie na tych podwójnych H1. Czy nie będzie problemów z ich montażem?- arkane
- Berbeć
Różnica jest taka, że H1 mają rozdzielone światła mijania i drogowe. W tych co masz obecnie jest jedna żarówka, która świeci raz jaśniej, raz ciemniej. W niektórych lampach musisz założyć dodatkowo pewną blaszkę w miejscu gdzie się wpina bezpieczniki, aby świeciły obydwie żarówki (ja np. czegoś takiego nie robiłem bo po pierwsze światła drogowe dają mi zadowalający efekt, a po drugie mechanik powiedział, że mogę łatwo spalić instalacje przez tą blaszkę).
PS. Mam lampy pod H7, ale również na dwie żarówki
PS. Mam lampy pod H7, ale również na dwie żarówki

-

PrzemkoXVI - Members
arkane napisał(a):acha czyli jak bym założył te lampy i zrobił na dwie żarówki to na drogowych by świeciły dwie
Nie do końca. Nie wiem jakby to było z H1, ale na moich H7 (taki sam układ żarówek, tyle że inny typ) długie świecą oddzielnie z mijania. Pewnie jakbyś tej blaszki/tych blaszek nie wsadził miałbyś tak samo jak ja.
Część II: kabli chyba też nie musisz zmieniać, wystarczy moim zdaniem że silniczki przełożysz.
-

PrzemkoXVI - Members
http://www.golf3.pl/topics4/swiatla-kro ... t10091.htm I wszystko jasne 

-

Karol B. - Members
• Strona 1 z 1