czy w tym kluczyku jest pilot do centralnego?
czy to tylko podświetlenie zamka?
bo mam diode przy drzwiach kierowcy obok rygielka.
z góry dzięki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
koszt "swiecenia" tej zarowki w kluczyku to 13 zlotych .... a jak Ci spadnie kluczyk z 4 pietra to zlotych 18
dlatego polecam zalozyc centralny na pilota oraz diode do kluczyka 
dlatego polecam zalozyc centralny na pilota oraz diode do kluczyka 
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Aby nie mnożyć tematów to gryzdam tu
Więc jeśli chodzi o te baterie w tych naszych kluczykach które dają nam taki bajer jak nocne podświetlanie dziurki do kluczyka, to już jest to paranoja wydawać mi 15 zeta na baterie...
Chciałem wstawić zdjęcie rozebranego kluczyka (tej diody tam, sprężyn itp baterii) ale jeszcze auto mam u elektryka...
Czy jest jakiś sposób zamontowania tam jakoś zwykłej baterii i pewnie zwykłej diody czy coś, by wydatek na baterie zmniejszyć??
Jeśli jest jakaś porada albo ktoś się w to bawił to proszę o schemacik jak to ogarnąć tak....
Więc jeśli chodzi o te baterie w tych naszych kluczykach które dają nam taki bajer jak nocne podświetlanie dziurki do kluczyka, to już jest to paranoja wydawać mi 15 zeta na baterie...
Chciałem wstawić zdjęcie rozebranego kluczyka (tej diody tam, sprężyn itp baterii) ale jeszcze auto mam u elektryka...
Czy jest jakiś sposób zamontowania tam jakoś zwykłej baterii i pewnie zwykłej diody czy coś, by wydatek na baterie zmniejszyć??
Jeśli jest jakaś porada albo ktoś się w to bawił to proszę o schemacik jak to ogarnąć tak....

- krystek.l
Dlatego VW ma pakiet:
- Kod: Zaznacz cały
Keyless Access to automatyczny system zamykania i uruchamiania samochodu Volkswagen. Jeśli kierowca znajdzie się w odległości ok. 1,5 m od samochodu, kluczyk jest identyfikowany za pośrednictwem czujników zbliżeniowych zlokalizowanych w klamkach drzwi oraz za pomocą nadajnika umiejscowionego w obudowie kluczyka. W momencie dotknięcia klamki (lub pokrywy bagażnika), drzwi automatycznie odblokowują się. Samochód można także uruchomić naciskając przycisk rozrusznika Start/Stop, bez konieczności wkładania kluczyka do stacyjki (kierowca kluczyki musi mieć przy sobie). Kluczyka można używać również w sposób standardowy. Aby zamknąć samochód, wystarczy włączyć przycisk blokady znajdujący się w klamce drzwi. Centralny zamek nie zostanie zablokowany, jeśli kluczyki pozostają w samochodzie.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
• Strona 1 z 1