Lampka w bagażniku Golf 3 1.6 1995 Rolling Stones?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Lampka w bagażniku Golf 3 1.6 1995 Rolling Stones?

Postprzez klimson » 15 sty 2015, o 18:38

Witajcie,
Bardzo proszę o pomoc, próbuję założyć oświetlenie w bagażniku, przeszukałem bagażnik i znalazłem kabel wystający zza tapicerki z pewną końcówką. Podobną końcówkę znalazłem w zamku od klapy kiedy go odkręciłem. Poniżej przedstawiam zdjęcia:

Końcówka:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/041 ... b4bc8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6c ... 2eb28.html

oraz końcówkę w zamku klapy:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d60 ... 6aaec.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49e ... 5c614.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39e ... 308c9.html

Powiedzcie mi czy to są kable odpowiadające za oświetlenie w bagażniku?? jeśli tak to jak połączyć lampkę ?

PS: Mam też jedno pytanie?
Co to jest takie czarne odstające ze ścianki?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b40 ... e9113.html

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie podpowiedzi :)
Ostatnio edytowano 15 sty 2015, o 19:27 przez klimson, łącznie edytowano 1 raz
klimson
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 21:25
Lokalizacja: Legnica

Lampka w bagażniku Golf 3 1.6 1995 Rolling Stones?

 

Postprzez Thorsten » 15 sty 2015, o 18:52

klimson napisał(a):PS: Mam też jedno pytanie?
Co to jest takie czarne odstające ze ścianki?
http://www.fotosik.pl/pok...e793ee9113.html


to jest uchwyt no ori trójkąta ostrzegawczego.

Wtyczka która pokazujesz moim zdaniem jest do oświetlenia. Dla sprawdzenia weź żarówkę 5W albo kontrolkę i podłącz ją pod piny we wtyczce i okaże się czy jest tam prąd. Może się okazać że swith we włączniku jest zabrudzony i może nie łączyć. Ale ja na twoim miejscu kupił bym na szrocie lampkę i podpiął ją pod te złącze które znalazłeś i masz ori oświetlenie.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez klimson » 15 sty 2015, o 22:52

Ja już kupiłem panel LED 48, które chcę zamontować ogólnie miałem zamiar montować ją na tym czarnym czymś co nazwałeś miejscem na trójkąt :)
http://allegro.pl/led-panel-48-led-barw ... 32926.html

ORI oznacza orginalny? I teraz jeszcze głupsze pytanie:) jak mam podpiąć tę żarówke W5 pod piny od tego złącza? gdyż nie widzę w tej złączce żadnych pinów??

PS: i nie mów mi, że na tym zdjęciu te czarne odstające ścianki to resztki po żarówce?? :P
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/131 ... 1d5e2.html
klimson
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 21:25
Lokalizacja: Legnica

Postprzez Thorsten » 16 sty 2015, o 00:19

klimson napisał(a):PS: i nie mów mi, że na tym zdjęciu te czarne odstające ścianki to resztki po żarówce??
http://www.fotosik.pl/pok...14bfc1d5e2.html


skoro mam nie mówić to będę milczał :lol: a tak na serio to są właśnie miejsca na febryczne oświetlenie.

ORI- orygilnalny

Co do w5w w celu sprawdzenia. Jak popatrzysz na złącze od strony przeciwnej niż ta od której wchodzą kable zobaczysz dwie szczelinki a w nich złote pola stykowe(piny). weź żarówkę tylko małą max 5W i dwa kawałki kabla, jeden do jednego bieguna drugi do drugiego i potem owe kable wciśnij jeden w jeden pin a drugi w drugi. Żarówka po otwarciu bagaźnika powinna świecić. Tylko uważaj nie zewrzyj kabli :-) Lepsze od tego partyzanckiego pomysłu było by zastosowanie kontrolki 12v którą za grosze można dostać w każdym sklepie motoryzacyjnym/elektrycznym.

Co do zestawu który kupiłeś to on tam zostaje na stałe? Bo jeśli tak to można poświęcić fabryczną złączkę i ją odciąć i podpiąc led panel odrazu pod kable. Pamiętaj że w przypadku led ważne są bieguny i jeśli podłączysz je odwrotnie nie zaświeci się- to znaczy że trzeba odwrócić kable :-D



Ktoś zdemontował oświetlenie bo może przestało działać. Dlatego radzę najpierw sprawdzić czy jest tam napięcie żarówką plus kabelki jak wspomniałem wcześniej. Jeśli nie ma to trzeba będzie włącznik wyczyścić.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez klimson » 16 sty 2015, o 00:54

Thorsten wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź, jutro lub w sobotę zerknę na ten kabel i od razu dam znać jak mi poszło :P
Ogólnie to ma być na stałe także, jeśli będzie napięcie na tym kablu to połączę to kablami i tyle :)
klimson
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 21:25
Lokalizacja: Legnica


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości

cron