wertując allegro znalazłem takie 2 rozmiary które są zbliżone do wymiarów lusterka w golfie tj 165x95 mm (w najwyższym miejscu).
http://allegro.pl/mata-grzewcza-podgrze ... 60039.html
Wymiary: 155x98 mm
Napięcie znamionowe: +12V
Moc wydzielana: 15W
http://allegro.pl/podgrzewacz-mata-grze ... 19343.html
WYMIARY: 140x80 mm
MOC: 12W
NAPIĘCIE: 12V
Da się to pierwsze jakoś przyciąć czy lepiej kupić to mniejsze? To mniejsze jak się przyklei na środku to będzie 1.25 cm wolnego po bokach i jakieś 0.5 cm u góry. Nie będzie za małe? Z drugiej strony to 2gie jest trochę za wysokie i chyba nawet się go nie przytnie. Da radę to mniejsze?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
killah napisał(a):Da się to pierwsze jakoś przyciąć czy lepiej kupić to mniejsze?
przyciąć się da tylko nadmiar maty do wiązki, a z tego co widać na zdjęciu to niewiele tego. ja mam u siebie te drugie i jak się nagrzeje to ciepło i tak jest rozprowadzone do krawędzi lustra więc praktycznie całe jest odparowane czy odmrożone
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja mam bodajże pierwsze ale jeszcze sprawdzę (dam znać koło południa) i ładnie pokryje całą powierzchnie, odrobinę trzeba przyciąć ale ścieżki nie naruszysz. Mój największy problem jest z przyklejeniem szkła do tego czarnego plastiku, bo na taśmie dwustronnej nie trzyma najlepiej i właśnie rozważam żeby to przykleić na stałe jakiś klejem 

- robzar89
- Czytacz
Te co podałeś są dobre. Nie ma tutaj jakoś dużej konkurencji, każda mata dobrze spełnia swoje zadanie 

Kozmetické prístroje
Gorąco polecam !
Gorąco polecam !
- maniek111
- Berbeć
mazzieh84 napisał(a):Pytanie techniczne, do czego to podpinacie jak nie ma pociągniętej instalacji? Do podgrzewania tylnej szybki?
Np do bialo zielonego przewodu pod przyciskiem podgrzewania tylnej szyby, mam nadzieje ze kolory dobrze podalem

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
mazzieh84 napisał(a):Powiem szczerze że fajny gadżet, chyba się kuszę, mały upgrade nie zaszkodzi
Ja mam cale lustra zakupione podgrzewane, i nie mam czasu zeby to ogarnac, bo caly czas cos ale fakt diwajs przydatny jesli auto pod chmurka stoi
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Zamówiłem właśnie w/w diwajs, jak rozpruje lusterko to da sie to do kupy złożyć czy jednak kleić bedzie trzeba? I czy da się wyjąć szkło żeby nie spartolić? Wymieniałem niedawno w Tolku u Starszego a że było zbite to nie żałowałem sobie...wydłubałem śrubokrętem 

-

mazzieh84 - Badacz tematu
pablomed napisał(a):da się jak będziesz powoli spokojnie to robił i nie rozwalisz szkła, za trochę większą kasę można dostać cały wkład czyli szkło z matą plus plastyk mocujący, odpada klejenie
jakość zamienników jednak skłania mnie do zostania przy starym szkle. Dosyć na forum się naczytałem że chrom z lusterka odpadł po zimie..
- killah