Witam
Jak w temacie, ściągając atrape w zderzaku wiszą sobie przewody z kostką do halogenów.
Czy jak kupię halogeny one będą świeciły? Musiałbym równieź wymienić włącznik świateł, bo tam się włącza tył i przód?
jeżeli brzmi to chaotycznie to z góry przepraszam i czekam na jakieś podpowiedzi
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mysle ze same halogeny narazie bo wlacznik wlacza swiatla przeciwmgielne i przod i tyl razem. trzeba pociagnac do siebie i sie zapalaja.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
bo jest jedna na tyl
w miejscu drugiej jest zaslepione. jak tak mam. ale to nie przeszkoda by sobie dwie zrobic.
w miejscu drugiej jest zaslepione. jak tak mam. ale to nie przeszkoda by sobie dwie zrobic.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
shagi napisał(a):tylko że przy włączaniu przeciwmgielnych podświetla przy pokrętle lampki od mgielnych i u mnie jest tylko jedna (na tył)
Tu koledze chodzi zapewne o kontrolkę we włączniku.
Natomiast przepisowo, przednie i tylne światła przciwmgielne muszą być załączane niezależnie. Przy włączeniu przednich MUSI być możliwość wyłączenia lub włączenia tylnych. Liczba tylnych jedno lub dwa; jeśli dwa - to rozmieszczone symetrycznie względem tylnego "rzutu" pojazdu.
I jak wyżej Kolega Killah podał, tylne tylko przy widoczności mniejszej jak 50M. Natomiast przednie włączane mogą być także przy "normalnej" pogodzie wieczorem, stąd wymóg ich rozdzielenia od tylnych.
-

Zico63 - Members
To chyba kolego nie masz CB... Posłuchałbyś jak pięknie mówią na "halogenowców" "...Ty taki a taki...Zico63 napisał(a):Natomiast przednie włączane mogą być także przy "normalnej" pogodzie wieczorem
! wyłącz te halogeny, co Ty ślepy jesteś
!" i takie tam inne piękne słowa.
Właczają w normalną pogodę halogeny p.mgielne wieczorem lub w nocy przy ładnej pogodzie, chyba po to, aby pokazać, że "Ja też mam halogeny". Może treść odbiega od tematu, ale wg mnie jest całkowicie bez sensu włączanie przednich halogenów w "normalną" pogodę (Nie wiem, co w Twoim przypadku znaczy "normalna").
-

prezesik - Members
Z całym szacunkiem: Kolega, przepraszam, posiada prawko?
Ustawa Prawo o ruchu drogowym;
dział RUCH DROGOWY;
Rozdział 5 - Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach;
Oddział 3 - Używanie świateł zewnętrznych;
Art. 51. pkt 5:
5. Na drodze krętej, oznaczonej odpowiednimi znakami drogowymi, kierujący pojazdem może używać przednich świateł przeciwmgłowych od zmierzchu do świtu, również w warunkach normalnej przejrzystości powietrza.
Normalna to znaczy bez mgły, opadów śniegu, deszczu. Reszta to do dyskusji; jak i mijanie się z z autem wyposażonym w "Zestawy Xenon" za 199,- za komplet - ciekawe, który bardziej "daje" po oczach...
dział RUCH DROGOWY;
Art. 51. pkt 5:
5. Na drodze krętej, oznaczonej odpowiednimi znakami drogowymi, kierujący pojazdem może używać przednich świateł przeciwmgłowych od zmierzchu do świtu, również w warunkach normalnej przejrzystości powietrza.
Normalna to znaczy bez mgły, opadów śniegu, deszczu. Reszta to do dyskusji; jak i mijanie się z z autem wyposażonym w "Zestawy Xenon" za 199,- za komplet - ciekawe, który bardziej "daje" po oczach...
-

Zico63 - Members
Z całym szacunkiem: Kolega, przepraszam, posiada prawko?
dział RUCH DROGOWY;
Art. 51. pkt 5:
ok, zwracam honor
no tym tylko pogratulować pomysłowości.Zico63 napisał(a):Reszta to do dyskusji; jak i mijanie się z z autem wyposażonym w "Zestawy Xenon" za 199,- za komplet - ciekawe, który bardziej "daje" po oczach...
-

prezesik - Members
Zico63 napisał(a):Reszta to do dyskusji; jak i mijanie się z z autem wyposażonym w "Zestawy Xenon" za 199,- za komplet - ciekawe, który bardziej "daje" po oczach...
zapomniałeś jeszcze dodać że w zwykłej lampie z ryflowanym szkłem

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1