Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kostka stacyjki czy tulejka w korpusie skrzyni biegów
panowie nowy problem nastał. podczas palenia zacina sie. tylko na zimnym. teraz mam dylemat czy kostka czy tulejka 

Ostatnio edytowano 27 sty 2012, o 13:03 przez rafal9119, łącznie edytowano 1 raz
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
-

Radekb351 - Gaduła
W/g mnie jeżeli mogę coś napisać to jest wytarcie kluczyk - zapadki w stacyjce lub ewentualnie
sprężyniki zapadek albo siadły albo smar i kurz zrobiły swoje . Spróbuj jakimś preparatem przemyć bębenek stacyjki , i jak masz kluczyk zapasowy to sprawdź czy na nim lepiej to chodzi
Jestem ślusarzem i często to też wina jest tzw. stopki klucza i nie wchodzi on na "SWOJE STANOWISKO" i to nie tylko w autach wtedy zamki się zacinają . Ostatnia przyczyna to luz
między obudową a wkładem . Tzn jak poruszasz to załapie i to jest normalne zużycie wytarło się i finito popatrz po kolei by nie tracić grosza
Pozdro
sprężyniki zapadek albo siadły albo smar i kurz zrobiły swoje . Spróbuj jakimś preparatem przemyć bębenek stacyjki , i jak masz kluczyk zapasowy to sprawdź czy na nim lepiej to chodzi
Jestem ślusarzem i często to też wina jest tzw. stopki klucza i nie wchodzi on na "SWOJE STANOWISKO" i to nie tylko w autach wtedy zamki się zacinają . Ostatnia przyczyna to luz
między obudową a wkładem . Tzn jak poruszasz to załapie i to jest normalne zużycie wytarło się i finito popatrz po kolei by nie tracić grosza
Pozdro
-

pietrasiak2 - Members
nie rozumiem o czy mowicie. co ma wspolnego kluczyk do palenia. kluczyk az tak strasznie nie jest wytarty. widziałem gorsze i dobrze pala. zeby wyjac stacyjkie to musze zrzucac kiere a tam poducha jest i co bede teraz w smarowanie sie bawił. pietrasiak2, to wytłumacz mi jeszcze czemu na zimnym tylko sie zacina???
[ Dodano: 2012-01-26, 17:21 ]
zapomniałem dodac ze miałem vento i jak wyciagałem rozrusznik do regeneracji to tak własnie tez mi sie zacinał. tylko nie robiłem tego bo go sprzedałem.
[ Dodano: 2012-01-26, 17:21 ]
zapomniałem dodac ze miałem vento i jak wyciagałem rozrusznik do regeneracji to tak własnie tez mi sie zacinał. tylko nie robiłem tego bo go sprzedałem.
- rafal9119
- Members
kluczyk nie i rozrusznik tez nie bo jest nowy tylko jak go rano odpalam to kreci... na 1 s. sie zatnie tak jak by prad odcieło i puszcza . a przez reszte dnia normalnie pali
- rafal9119
- Members
- Kod: Zaznacz cały
jak by prad odcieło i puszcza . a przez reszte dnia normalnie pali
Sprawdź sobie jakie masz napięcie na akumulatorze. Prawdopodobnie masz już starszy akumulator i przez mrozy, co są teraz, lekko ci się rozładowuje.
- michaal
- Badacz tematu
prezesik25, myslisz ze pół roczny rozrusznik sie zabrudził??????
[ Dodano: 2012-01-30, 16:43 ]
dzis wymieniłem tulejke w korpusie skrzyni myslałem ze to troche wiecej roboty a to nie całe 2 godz i po robocie!. jutro zobacze czy bedzie znów sie zacinał. i dam znac
[ Dodano: 2012-01-30, 16:43 ]
dzis wymieniłem tulejke w korpusie skrzyni myslałem ze to troche wiecej roboty a to nie całe 2 godz i po robocie!. jutro zobacze czy bedzie znów sie zacinał. i dam znac
- rafal9119
- Members
• Strona 1 z 1