Witam, pewnie na forum było coś o tym ale nie mogę znaleźć problemu z jakim ja się borykam, a więc do rzeczy, posiadam golfa mk3, kupiłem go jakiś miesiąc temu..
Działają kontrolki:
*Kierunkowskazów
*Długich
*Oleju,wody.akumulatora
Problem:
Na początku świeciła kontrolka od świateł, zgasła tydz, temu i nie świeci.. reszta taka jak Ręcznego nie świeci w ogóle...
Ktoś miał z tym problem i czy dużo przy tym roboty ? Czy bezpiecznik jakiś poszedł ? Żarówka ? Nie mam pojęcia co z tym.. Pozdrawiam .!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Karczu napisał(a):Na początku świeciła kontrolka od świateł, zgasła tydz, temu
Chyba masz kombinowany licznik od seata np, bo VW w golfach 1,2 i 3 oszczedzał na diodach i nie montował (do ori liczników) kontrolek od świateł mijania. A szkoda ...
[ Dodano: 2014-03-13, 03:21 ]
Karczu napisał(a):Działają kontrolki:
*Kierunkowskazów
*Długich
*Oleju,wody.akumulatora
Tak naprawdę działają Ci prawie wszystkie
Poza ręcznym. Może kabelek spadł od wyłącznika przy dźwigni ręcznego ? No chyba że w Twoim liczniku masz jeszcze kontrolkę rezerwy , niezapiętych pasów, startych klocków hamulcowych, przeciwmgielnych, poduszek, ABSu, niezamkniętego bagażnika i innych rzeczy które mi do głowy akurat nie przychodzą ? 
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Radi napisał(a):może to głupie ale żarówki sprawdzał?
Nie głupie jeśli reszta świeci
Na początku świeciła kontrolka od świateł, zgasła tydz, temu i nie świeci.. reszta taka jak Ręcznego nie świeci w ogóle...
Sprawdź w tunelu przy dźwigni ręcznego włącznik lub jak masz pływak w zbiorniczku płynu hamulcowego to odkręć wlew by pływak opadł czy kontrolka się zaświeci.
Tak jak wyżej sprawdź najpierw żarówki Jeśli to swap to może coś nie poszło .

-

pietrasiak2 - Members
Wydaje mi się że masz licznik z seata, bo ma kontrolkę od włączonych świateł. To że kontrolka zgasła oznacza że spaliła się żarówka. A jeżeli chodzi o kontrolkę ręcznego, to w seatach ta kontrolka odpowiada również za kontrolkę zużytych klocków, i w liczniku z seata podłączonego do golfa który nie ma klocków z czujnikiem będzie się świeciła kontrolka ręcznego cały czas, więc pewnie ktoś założył licznik z seata zobaczył że kontrolka ręcznego się świeci to wyjął żarówkę. Jak by się okazało że masz licznik z seata to włóż żarówkę w miejsce kontrolki ręcznego i pod pin 14(zużycie klocków hamulcowych) podaj masę(możesz do kostki wiązki licznika dodać kabel z konektorem) i kontrolka będzie działała prawidłowo.
Szaleństwo czy głupota? Po prostu PASJA na zawsze. . .
-

pawel66600 - Czytacz
Dzięki wszystkim za pomoc ! Tak mam licznik z SEATA też mnie to trochę zdziwiło no ale luknę te żarówki tez myślałem że popadały..
Właśnie był SWAP na inny młodszy silnik.. ale to było robione przez kolesia od którego kupiłem VW..
Kontrolka żyda chodzi(rezerwy) ;x
Dobra luknę w niedzielę jak będę mieć czas bo szkoła,praca i nie ma kiedy lukać.. ;x
[ Dodano: 2014-03-17, 22:00 ]
Dobra chłopaki, czy żarówka od tablicy rejestracyjnej jeśli jest 1 spalona może też być od tego ?
Druga sprawa jestem zielony troszkę, powoli powoli ogarniam co i gdzie jak
tzn golfina ma 93 rocznik ale moim zdaniem dość spoko wyposażenie jak na taki rok , el,szyberdach,4x szyby,lusterka,domykanie szyb z kluczyka, podgrzewane dysze spryskiwaczy i pewnie by się coś znalazło ;x
Dobra do rzeczy żarówkę wymienię jutro, wytłumaczcie mi jeszcze z tą żarówką od ręcznego bo kabelek jest na miejscu a zbiorniczka nie odkręcałem bo zapomniałem. ;x chodzi o żarówkę w zegarach
Właśnie był SWAP na inny młodszy silnik.. ale to było robione przez kolesia od którego kupiłem VW..
Kontrolka żyda chodzi(rezerwy) ;x
Dobra luknę w niedzielę jak będę mieć czas bo szkoła,praca i nie ma kiedy lukać.. ;x
[ Dodano: 2014-03-17, 22:00 ]
Dobra chłopaki, czy żarówka od tablicy rejestracyjnej jeśli jest 1 spalona może też być od tego ?
Druga sprawa jestem zielony troszkę, powoli powoli ogarniam co i gdzie jak
tzn golfina ma 93 rocznik ale moim zdaniem dość spoko wyposażenie jak na taki rok , el,szyberdach,4x szyby,lusterka,domykanie szyb z kluczyka, podgrzewane dysze spryskiwaczy i pewnie by się coś znalazło ;x
Dobra do rzeczy żarówkę wymienię jutro, wytłumaczcie mi jeszcze z tą żarówką od ręcznego bo kabelek jest na miejscu a zbiorniczka nie odkręcałem bo zapomniałem. ;x chodzi o żarówkę w zegarach

- Karczu
- Berbeć
• Strona 1 z 1