Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kontrolka poduszek nie gasnie
Witam ,mam takie pytanko zapaliła mi sie kontrolka poduszek i nie gasnie ,skasowałem ja za 2 tygodnie znowu zapaliła ponownie skasowałem teraz po tygodniu ponownie zapaliła i nie gasnie i nie wiem co to moze byc prosze o rozwiazanie problemu .
- Polok
- Berbeć
Polok napisał(a):Witam ,mam takie pytanko zapaliła mi sie kontrolka poduszek i nie gasnie
Vengazo napisał(a):Zepsuty czujnik ABS.
a co wspólnego ma czujnik abs z poduszkami
która poduszka ci sie zapala (po nr. bledu dojdziesz czy kierowcy czy pasażera) jesli kierowcy to prawdopodobnie tasma do wymiany a jesli chodzi o pasażera to nie pomoge niech inni sie wypowiedza. posprawdzaj tez wszystkie laczenia kostek ,czy kabel gdzies nie przetarty itd.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
Jeśli masz poduszki boczne w fotelach mogła się też wypiąć kostka pod fotelem. Ale najlepiej tak jak pisał przedmówca najlepiej to auto pod komputer i po kodzie błędu sprawdzić która poduszka nie działa prawidłowo. 
-

lukasrsv - Czytacz
radomiak napisał(a):a co wspólnego ma czujnik abs z poduszkami
Ma wiele wspólnego ale wtedy gdy ktoś ma wystrzelone poduszki, a poprzedni właściciel zamiast o tym fakcie poinformować kupującego podpiął się pod kontrolkę ABSu żeby poduszki ładnie gasły po odpaleniu autka
Poza tym pewnie nie ma nic wspólnego 
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
W kierownicy masz taką taśmę ona się przeciera podobno mam ten sam problem i już wiele na ten temat szukałem usuwałem błędy i zmieniałem ten komputer od poduszek ciągle po usunięciu błędu było to samo i dowiedziałem się właśnie że tam jest taka taśma w czarnej obudowie to może być to .
- juby666
- Czytacz
Witam wiec sie zmobilizowałem i podpiołem sie jeszcze raz i blad odpisany jest taki .
00588-Airbag igniter driver side (n 95)
32-10 - resistance too high -intermittent.
rozebrałem te tasme do sprawdzenia .. nie widziałem zeby była gdzies przetarta ale w jednym miejscu była załamana moze byc to tam bolaczka ...nawinołem ja spowrotem i dalej bład ..?j.w .czyzby to ta tasma ?
00588-Airbag igniter driver side (n 95)
32-10 - resistance too high -intermittent.
rozebrałem te tasme do sprawdzenia .. nie widziałem zeby była gdzies przetarta ale w jednym miejscu była załamana moze byc to tam bolaczka ...nawinołem ja spowrotem i dalej bład ..?j.w .czyzby to ta tasma ?
- Polok
- Berbeć
Ja obstawiam taśmę do wymiany, jej rezystancja (możliwe że przez to załamanie) jest za wysoka. Możesz jeszcze posprawdzać wtyczki przy tej taśmie czy czasami się nie poluzowały, a jeśli to nie pomoże to pozostaje Ci chyba tylko taśma do wymiany. 

-

lukasrsv - Czytacz
adams napisał(a):radomiak napisał(a):a co wspólnego ma czujnik abs z poduszkami
Ma wiele wspólnego ale wtedy gdy ktoś ma wystrzelone poduszki, a poprzedni właściciel zamiast o tym fakcie poinformować kupującego podpiął się pod kontrolkę ABSu żeby poduszki ładnie gasły po odpaleniu autkaPoza tym pewnie nie ma nic wspólnego
Gdyby było tak jak mówisz to kontrolka ABS by się też świeciła
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
deusiwo napisał(a):Gdyby było tak jak mówisz to kontrolka ABS by się też świeciła
Oczywiście, że tak, ale ja odpowiedziałem tylko na to co napisał radomiak
radomiak napisał(a):Vengazo napisał(a):Zepsuty czujnik ABS.
a co wspólnego ma czujnik abs z poduszkami![]()
![]()
A żeby nie było tak zupełnie obok tematu, to też obstawiam taśmę przy kierownicy.
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
ja miałem ten sam błąd, okazało się że poduszka była uszkodzona (sama się zepsuła), zmieniłem poduchę i jest OK
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB