Witam
Podczas jazdy nagle zaczęła świecić kontrolka oleju i przestał działać obrotomierz.Szybko zjechałem na parking i sprawdziłem stan oleju który był na maxa.Po odpaleniu Golfa kontrolka nie świeci a obrotomierz działa. Problem z kontrolką i obrotomierzem pojawia się wtedy gdy włączam światła a gdy je wyłącze wszystko jest ok:(
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
poza tym jak pada alternator to to obrotomierz nic nie pokazuje i świeci się kotrolka oleju. Zdaje się że jakby ciśnienie spadło to brzęczyk by się jeszcze włączył, o ile ktoś ma dobrą instalację elektryczną.
Lepiej sprawdź dokładnie elektrykę i zrób porządek, bo jeśli ci jednak sparowanie padło to silnik zatrzesz.
Lepiej sprawdź dokładnie elektrykę i zrób porządek, bo jeśli ci jednak sparowanie padło to silnik zatrzesz.
- Franc
- Czytacz
marekkety87, Chyba mam podobny problem tylko że u mnie raz obrotomierz dziala a raz nie. Tzn na 'jałowym' działa a jak przyśpieszam to pada na dól i miga kontrolka oleju. Do tego jeszcze podczas szybszego przyśpieszania gaśnie radio ...? wydaje mi sie ze to wina alternatora
Jeśli znalazłeś rozwiązanie to napisz. Pozdro
Jeśli znalazłeś rozwiązanie to napisz. Pozdro- Suchoj
- Czytacz
Jak pisałem też miałem taki problem, jak sie okazało czujnik ładowania sie zepsuł i alternator ładował za duzo prądu, przy okazji zagotował sie akumulator i padł komputer sterowania wiec lepiej szybko podjedz sobie do elektryka i sprawdź poziom ładowania bo jesli przekracza 14v to moze narobic duzo szkod. Pozdro
- Suchoj
- Czytacz
-

bart_GT - Members
• Strona 1 z 1