Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
klakson
Witam mój problem polega na tym ze klakson nie działa ,zrobiłem w tym kierunku kupiłem klakson bo stary nie działał wymieniłem bezpiecznik sprawdziłem sprezynki czy stykaja z masa w kierownicy bo mam ta z dwoma włacznikami i nadal nic nie działa ,moze ktos miał podobny problem gdzies przetarty kabel czy jak ?
kowalczyk
- kowalajnen16
- Berbeć
sprawdz przejscia miernikiem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
k-m-r1 napisał(a):sprawdz przejscia miernikiem
sprawdzałem przy klaksonie czy jest to pokazuje 0,02 itp taki bładzacy prad
kowalczyk
- kowalajnen16
- Berbeć
A sprawdzałeś tą "blaszkę" która wychodzi z manetek i styka się z kierownicą od spodu? U mnie klakson właśnie nie działał bo na kierownicy w miejscu styku zebrał się brud.
-

Pro100 - VIP
- Rocznik: 93
- Silnik: R32
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Pro100 napisał(a):A sprawdzałeś tą "blaszkę" która wychodzi z manetek i styka się z kierownicą od spodu? U mnie klakson właśnie nie działał bo na kierownicy w miejscu styku zebrał się brud.
jutro zobacze ta blaszke od spodu i zobaczymy.
[ Dodano: 2014-05-02, 16:59 ]
Pro100 napisał(a):A sprawdzałeś tą "blaszkę" która wychodzi z manetek i styka się z kierownicą od spodu? U mnie klakson właśnie nie działał bo na kierownicy w miejscu styku zebrał się brud.
Blaszki ok pradu nie ma nigdzie
moze zrobie zdj bezpieczników to pomoze bo chyba to jest przyczyna te duze bezpieczniki kwadratowe moze sa pomieszane ,bo ja kupiłem ten samochód bez klaksonu i co zastałem to zaizolowane kable od klaksonu nie podłaczone .
Po analizie wychodzi ze nie ma przekaznika r11 to chyba bedzie przyczyna ktos wie jaki nr kupic zeby dobry był ?
kowalczyk
- kowalajnen16
- Berbeć
• Strona 1 z 1