Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pod kierownicą jest blaszka która przesuwa się po prowadnicy , pewnie się odsunęła i nie styka
sprawdź bezpiecznik nr 13 
sprawdź bezpiecznik nr 13 
Ostatnio edytowano 30 mar 2014, o 13:27 przez Gesiu_15, łącznie edytowano 1 raz
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tak sprawdziłem wszystkie bezpieczniki są ok sprawdzałem wszystkie po kolei odkręcałem nawet kierownice sprawdzałem tam blaszki wyczyściłem i dalej nic czy może to być klakson z przodu samochodu uszkodzony ? a jak sprawdzić czy prąd do niego dochodzi próbowałem z ojcem sprawdzać taką próbówka wziąłem żarówkę z auta i kabelki zmontowałem to i wypiąłem kostkę i próbowaliśmy naciskać ale żarówka nie zaświeciła czy to dobry sposób był ? czy muszę jechać do mechanika i on sprawdzi specjalistycznym miernikiem czy jest prąd tam w ogóle . patrzyłem i klakson ok 30 zł kosztuje ... czy mam kopić nowy klakson zamontować a jak nie będzie dalej działać
sam nie wiem czy to wina klaksonu czy elektryki 
sam nie wiem czy to wina klaksonu czy elektryki 
- SmokyDRFT
- Czytacz
SmokyDRFT, Jak podłączyliście żarówkę pod wtyczkę od klaksonu,i nie zaświeciła po jego wciśnięciu,to po prostu nie ma napięcia,i klakson jest ok.
Jak bezpiecznik na sto ok to problem leży zapewne w kierownicy,lub na kablach.
Sprawdź we wtyczce gdzie jest mas(brązowy kabel),dotknij do niego jeden koniec żarówki,a drugi do + przy aku,jak zaświeci to masa jest i wtedy szukałbym problemu tak jak pisałem w kierownicy.
Ale na samym początku wymień bezpiecznik nr.13,bo może być tak,że wygląda ok a w rzeczywistości jest przepalony.
Jak bezpiecznik na sto ok to problem leży zapewne w kierownicy,lub na kablach.
Sprawdź we wtyczce gdzie jest mas(brązowy kabel),dotknij do niego jeden koniec żarówki,a drugi do + przy aku,jak zaświeci to masa jest i wtedy szukałbym problemu tak jak pisałem w kierownicy.
Ale na samym początku wymień bezpiecznik nr.13,bo może być tak,że wygląda ok a w rzeczywistości jest przepalony.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
ok zrobię tak zobaczymy czy to coś da a na kierownicy co może tam być nie tak odkręcałem ją i wszystko wyglądało ok no ale mogłem coś przeoczyć ... a jeśli masy nie będzie to znaczy że na kablach jest awaria a jeśli będzie masa to albo na kierownicy albo klakson . tak ?
[ Dodano: 2014-04-02, 09:17 ]
łukasz1983 wymieniłem bezpiecznik dziś i jak nacisnę klakson to słychać takie kliknięcie tak jak by no prąd był dochodził do kierownicy ... czy może to kliknięcie nie jest dobrym znakiem ?
[ Dodano: 2014-04-02, 09:17 ]
łukasz1983 wymieniłem bezpiecznik dziś i jak nacisnę klakson to słychać takie kliknięcie tak jak by no prąd był dochodził do kierownicy ... czy może to kliknięcie nie jest dobrym znakiem ?
- SmokyDRFT
- Czytacz
SmokyDRFT, Ściągnij klakson z kierownicy,do niego idą 2 kable.Włącz zapłon i zewrzyj te kable z sobą,jak nie odezwie się klakson to podłącz żarówkę pod wtyczkę od klaksonu i naciśnij go,jak zaświeci to padł klakson (ale to raczej mało prawdopodobne,bo są dwa.Jeden jest z prawej strony za kratką,a drugi pod prawy nadkolem)
-

łukasz1983 - Members
zrobiłem tak wiozłem żarówkę podpiąłem pod masę (brązowy) do plusa i żarówka świeci ale nie był zapłon włączony a jak włączyłem zapłon to żarówka nie świeciła . i słychać taki klikanie jak nacisnę w kierownicy klakson
[ Dodano: 2014-04-02, 10:43 ]
i zrobłem jeszcze tak żarówka z kabelkiem podpiołem pod kostke od klaksonu i wtedy go nacisnołem i nie świeciła
[ Dodano: 2014-04-02, 10:59 ]
zwarłem te dwa kable na kierownicy i klakson sie nie odezwał za to było słychac takie kliknięcie i poźniej sprawdziłem tą drugą kostke od klaksonu za nadkolem i na wył zapłonie żarówka siwciła jak włączyłem to nie świeciła a jak nacisnołem nakierownice też nie zaświeciła się nie wiem co jest grane czy coś jest źle podpięte ...
[ Dodano: 2014-04-02, 10:43 ]
i zrobłem jeszcze tak żarówka z kabelkiem podpiołem pod kostke od klaksonu i wtedy go nacisnołem i nie świeciła
[ Dodano: 2014-04-02, 10:59 ]
zwarłem te dwa kable na kierownicy i klakson sie nie odezwał za to było słychac takie kliknięcie i poźniej sprawdziłem tą drugą kostke od klaksonu za nadkolem i na wył zapłonie żarówka siwciła jak włączyłem to nie świeciła a jak nacisnołem nakierownice też nie zaświeciła się nie wiem co jest grane czy coś jest źle podpięte ...
- SmokyDRFT
- Czytacz
-

łukasz1983 - Members
-

łukasz1983 - Members