Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kierunkowskazy
Witam, jestem nowy na tym forum. Mam problem z kierunkowskazami, gdy włączę zapłon kierunkowskazy działają, a gdy uruchomię silnik nie działają, włączają się dopiero gdy skręcę kierownicą o 90 stopni, co może być nie tak? zwarcie? bezpiecznik? przerywacz? nic nie rozkręcałem nie sprawdzałem..
- spirxx
- Berbeć
spirxx, Ściągnij "pająka" i posprawdzaj połączenie wtyczki w gnieździe,ale raczej mi to wygląda na awarie styków w "pająku".
Najlepiej jakbyś miał inny na podmiankę.
Najlepiej jakbyś miał inny na podmiankę.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
"pająk" to ten mechanizm z manetką którym załanczasz kierunkowskazy
Wymiana bardzo prosta odkręcasz kierownicę bodajże dwie śrubeczki które trzymają ten mechanizm wtyczkę.
Wymiana bardzo prosta odkręcasz kierownicę bodajże dwie śrubeczki które trzymają ten mechanizm wtyczkę.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
spirxx, Na początku odkręć plastik znajdujący się między dźwignią kierunków a licznikiem (jest przykręcony dwiema śrubami na krzyżaka od spodu),jak ją odkręcisz to masz dostęp do wtyczki.Odepnij ją,i wepnij może coś nie łączy.Jak nie pomoże to musisz ściągnąć manetkę kierunków (pająka),żeby to zrobić musisz odkręcić kierownicę (jak masz poduchę to najpierw musisz odpiąć taśmę poduchy) następnie odkręcasz pająka (trzyma się na trzech śrubach na krzyżaka).
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
• Strona 1 z 1