Witam
NOrmalnie mi rece opadaja, ta migajaca i brzeczaca kontrolka oleju mnie wykonczy.
kontrolka zalancza sie po przekroczeniu 1400 obrotow i jak zwieksze obroty to gasnie, ale kazde zmniejszenie obrotow czy zejscie na nizszy bieg to kontrolka sie zalancza.
bylem u mechanik i wymienilismy czujnikki i nadal nic, potem sprawdzamy cisnienie i jest O.K. potem sprawdzamy pompe oleju i jest O.K.
bardzo prosze o pomoc bo juz niemam sily.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Stachu_76 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kolega dobrze podpowiada z tym olejem, sam miałem taki problem, że przy oleju gm i filtrze oleju filtrona świeciło i brzęczało, Zmieniłem olej na motula i filterek boscha i jak ręką odjął
- robert19kor
- Badacz tematu
robert19kor napisał(a):kolega dobrze podpowiada z tym olejem, sam miałem taki problem, że przy oleju gm i filtrze oleju filtrona świeciło i brzęczało, Zmieniłem olej na motula i filterek boscha i jak ręką odjął
filtrony podobna maja wadliwe zaworki i przez to spada cisnienie w ukladzie.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
ja mam u siebie 2 czujniki olelu. jeden z nich ma 0,03 bara i odpowiada za dynamiczna kontrole oleju (to wlasnie on wlacza brzeczyk i mruganie kontrolki) jest wkrecony w glowice...
moze to ci cos pomoze
moze to ci cos pomoze

-

Andrew - Badacz tematu
dawi19, masz napewno da czujniki z tyłu głowicy a nie jeden? Pytam bo któryś z silników 1.6 albo aee albo aea ma jeden czujnik nie pamietam który. czy to jest 1400 obrotów czy okiolo 2000, sprawdź bo to ważne, czujnik wysokociśneiniowy powoduje sygnalizację powyżej 2000 obrotów stąd moje pytanie.
- pablomed
- Members
hej ja mam dwa czujniki tam gdie sa swiece. kolory czujnik to niebieski i szary. dzis wyminilem olej i filtr i dalej to samo. kontrolka zalancza sie po przejechaniu 12 km gdzie silnik jest nagrzany i jak troszke go przydusze na biegu lub zmieniam biegi to kontrolk buczy i miga
- dawi19
- Badacz tematu
w sumie są dwie opcje, coś nie tak z tymi czujnikami, są częste pomyłki z doborem, jakością, albo jednak ciśnienie oleju spada. Musisz mieć wpierw pewność co do tego ciśnienia. Zrobiłbym pomiar jeszcze raz albo sam jakiś manometr zakupił. Na gorącym, na wolnych i podwyzszonych obrotach
- pablomed
- Members