Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jak zrobić oświetlenie bagażnika? bo go niemam
a mianowicie kupiłem golfa po jakiś przeróbkach i nie ma oświetlenia bagażnika od jakiego kabla mogę sobie lampkę ma ktoś taką wiedzę jak to zrobić żeby było dobrze 

Pajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
nie wiem jakie tam sa kolory, no ale...
Tak na chlopski rozum, jesli nie masz tam kostki standardowej to zidentyfikuj ktory kabel to + a ktory - i albo kup ori lampke w bagaznik, albo jakies listwy LED i pociagnij te kable odpowiednio...
A jesli nie masz kabla to gdzies po lewej stronie nadkola powinien byc musisz chyba porozbierac i poszukac
Tak na chlopski rozum, jesli nie masz tam kostki standardowej to zidentyfikuj ktory kabel to + a ktory - i albo kup ori lampke w bagaznik, albo jakies listwy LED i pociagnij te kable odpowiednio...
A jesli nie masz kabla to gdzies po lewej stronie nadkola powinien byc musisz chyba porozbierac i poszukac

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
mi sie wydaje ze te przewody sa juz tak pociagniete zeby sie wylaczaly przy zamknieciu (w sensie krancowka jakas czy cus, jak przy drzwiach), a teraz jest kwestia przedluzenia tego, zrob probe z normalna jakas zarowka i jesli bedzie dzialac przy zamknietym bagazniku no to bedzie trzeba szukac dalej a jesli bedzie sie gasic no to tak jak wyzej napisalem 

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
przecież na foto widać nawet lampkę ori , tyle że leży sobie luzem. Sprawdź czy świeci , może tylko wystarczy wymienić żarówkę i montuj gdzie powinna być
[ Dodano: 2011-12-02, 16:29 ]
albo jeszcze się nie dobudziłem albo coś paliłes jak to pisałeś , i powiedz ze przez kilka miechów nawet jak kopałeś w bagajerze nie widziałeś tej lampki poplątanej
[ Dodano: 2011-12-02, 16:29 ]
Pajdus napisał(a):kable są bo lampy tylne były wymienione na lexusy i coś tam wisi ale kwestia żeby te lampki nie świeciły non stop bo rozładują akumulator
albo jeszcze się nie dobudziłem albo coś paliłes jak to pisałeś , i powiedz ze przez kilka miechów nawet jak kopałeś w bagajerze nie widziałeś tej lampki poplątanej

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
Krańcówka od bagażnika jest podłączona pod zamek. Podaję to jakbyś szukał jakiego koloru są tam kable.
Co do żarówki to nie jest bezpiecznik tylko żarówka taka jak na przykład na tej aukcji
To taka sama żarówka jak jest stosowana do oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Tak wygląda zmontowana żarówka z lampką
Co do żarówki to nie jest bezpiecznik tylko żarówka taka jak na przykład na tej aukcji
To taka sama żarówka jak jest stosowana do oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Tak wygląda zmontowana żarówka z lampką
- michaal
- Badacz tematu
michaal napisał(a):Co do żarówki to nie jest bezpiecznik tylko żarówka taka jak na przykład na tej aukcji
Nie zupełnie: ta z aukcji to 12V/15W - po co? Stopi klosz lampki i rozładowuje akumulator w razie wietrzenia bagażnika. W oryginale jest tam żarówka 12V/5W C5W (po lewej)
michaal napisał(a):To taka sama żarówka jak jest stosowana do oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Nie, do tablicy jest całoszklana 12V/5W W5W (po prawej).
-

Zico63 - Members
sprawdż czy masz mikrowyłącznik na klapie w okolicach zamka, u mnie nie bylo
jezeli już masz włącznik (zasadza działania tka sama jak tego w drzwiach np kierowcy) odepnij od niego kostke i wsadz kawałek drucika do obu wsuwek, zrobisz "zwarcie" lampka powinna świecić, jeżeli żarówka wymieniona na nową, jeśli nie szukaj po kablach.
jezeli już masz włącznik (zasadza działania tka sama jak tego w drzwiach np kierowcy) odepnij od niego kostke i wsadz kawałek drucika do obu wsuwek, zrobisz "zwarcie" lampka powinna świecić, jeżeli żarówka wymieniona na nową, jeśli nie szukaj po kablach.- kazior
- Czytacz