Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak zaprogramować szyby??
Witam, niedawno wymieniłem prowadnice szyby od strony kierowcy. Gdy go kupowałem szyba już nie działała. Teraz działa ale na odwrót. Zamiast opuszczać to się pod nosi i na odwrót. Dzieje sie tak zarówno z przycisków na drzwiach jak i z kluczyka. Gadalem ze szfagrem który jest dobrym mechanikiem ale niestety własnie jest w anglii i jedynie co to moge z nim na skypie pogadać. Powiedział że to kwestia zaprogramowania, ze mam przekręcic kluczyk w stacyjce i ze dwa razy podnieść szybę i opuscić. Próbowałem ale to nic nie daje. Prosze o pomoc jeśli ktoś też spotkał sie z tym problemem lub wie jak to zrobic.
- amadian
- Berbeć
Re: Jak zaprogramować szyby??
amadian napisał(a):Witam, niedawno wymieniłem prowadnice szyby od strony kierowcy. Gdy go kupowałem szyba już nie działała. Teraz działa ale na odwrót. Zamiast opuszczać to się pod nosi i na odwrót. Dzieje sie tak zarówno z przycisków na drzwiach jak i z kluczyka. Gadalem ze szfagrem który jest dobrym mechanikiem ale niestety własnie jest w anglii i jedynie co to moge z nim na skypie pogadać. Powiedział że to kwestia zaprogramowania, ze mam przekręcic kluczyk w stacyjce i ze dwa razy podnieść szybę i opuscić. Próbowałem ale to nic nie daje. Prosze o pomoc jeśli ktoś też spotkał sie z tym problemem lub wie jak to zrobic.
Silniki (Brose) nie podlegaja programowaniu w mk3
Musisz odwrócić bieguny na silniku ... jak masz silnik ktory jest zamontowany na prowadnicy musisz odkrecić cztery sruby imbusowe i przekrecic go o 180stopni
Zaznaczone na foto na czerwono

-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1