Jak wyciągnąć przewód od licznika

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez puma » 12 cze 2016, o 09:34

Witam. Muszę wyciągnąć przewód idący do licznika w celu jego sprawdzenia,bo prawdopodobnie gdzieś ma przerwę. Gdzie dokładnie on idzie i jak delikatnie można go wyciągnąć?
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Jak wyciągnąć przewód od licznika

 

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez Thorsten » 12 cze 2016, o 14:47

Idzie raczej do skrzynki bezpieczników. Co masz na myśli mówiąc "wyciągnąć"? Odpiąć do licznika? Po prostu odciągasz go od licznika i wychodzi.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez puma » 12 cze 2016, o 18:04

Chciałem cały przewód wyciągnąć z samochodu i zabrać go do sprawdzenia w celu zobaczenia czy jest przejście na przewodach
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez Thorsten » 13 cze 2016, o 08:43

Sądzę że raczej do skrzynki bezpieczników ale sam pewności nie mam. A jakie masz problemy? Bo może wadliwa nie jest wiązka lecz licznik? Mój poprzedni wariował w trybie serwisowym i kłamał ze wskazaniem temperatury cieczy więc to może on jest winny.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez puma » 1 lip 2016, o 17:27

Problemy mam takie,że Licznika mi nie działa jak należy.
DZIAŁA-Podświetlenie zegarów, wskaźniki lcd (przebieg ,zegarek) i kilomtery też nalicza.
NIE DZIAŁA-Prędkościomierz,obrotomierz,wskaźniki od temp. i wskaźnik paliwa nie działają.
Z początku nie działał prędkościomierz i obrotomierz. Teraz już reszta wskaźników. Pomocy,bo nie wiem co mam z tym zrobić.
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez Thorsten » 1 lip 2016, o 18:39

Moim zdaniem padł licznik. U mnie po przejściu w ukryte menu wskaźnik paliwa wariował. Do tego przekłamywało wskazanie temperatury.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez puma » 1 lip 2016, o 21:07

Można to jakoś naprawić?
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez BartheZz_3 » 4 lip 2016, o 06:22

Mozna, wymień licznik
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Re: Jak wyciągnąć przewód od licznika

Postprzez puma » 4 lip 2016, o 15:13

To nie naprawa ,tylko pójście na łatwiznę kolego
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe





Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości