Jak odpiąć od radia 2 czarne kable ?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Jak odpiąć od radia 2 czarne kable ?

Postprzez Kuba39 » 22 wrz 2014, o 23:34

Witam,

Mam trochę taki może amatorski problem.

Zepsuło mi się radio w moim Golfie 3 i chciałbym wsadzić do niego nowe radyjko, więc zaczołem odłańczać stare radio od koski. Odłączyłem kostki , ale zostały mi jeszcze 2 kable czarne których nie mogę odpiąć. Próbowałem na siłe , ale to nic nie dawało , więc postanowiłem napisac o tym na tym forum żebyście mi pomogli z tym problemem.

Obrazek

Jak odpiąć te 2 kable ???

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Kuba39.
Kuba39
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 17 gru 2013, o 22:37
Lokalizacja: Nisko

Jak odpiąć od radia 2 czarne kable ?

 

Postprzez pablomed » 23 wrz 2014, o 13:06

Problem wydaje się być jakiś banalny, ale nie mam pojęcia jakie kable ida do radio poza kostą, więc wklej fotkę tak żeby było widać, na inny serwer fotosik czy imageschack. Jeśli wyjmujesz radio fabrczyne i zakładasz inne to zdobądź wiedzę które kable trzeba zamienić.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Kuba39 » 27 wrz 2014, o 14:49

pablomed napisał(a):Problem wydaje się być jakiś banalny, ale nie mam pojęcia jakie kable ida do radio poza kostą, więc wklej fotkę tak żeby było widać, na inny serwer fotosik czy imageschack. Jeśli wyjmujesz radio fabrczyne i zakładasz inne to zdobądź wiedzę które kable trzeba zamienić.


Wiem że pewnie banalny , ale nie chce urwać kabelków.

Chciałem plastiki ściągać , ale ale stwierdziłem że lepiej się was zapytać najpierw.

fotki :

Obrazek



Obrazek



Obrazek
Kuba39
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 17 gru 2013, o 22:37
Lokalizacja: Nisko

Postprzez łukasz1983 » 27 wrz 2014, o 17:39

Kuba39, Tak szczerze to z tych zdjęć nie da się zdiagnozować,co to za kable.
Jeżeli one nigdzie nie są podłączone,to je po prostu odetnij i tyle.
Zrób lepsze zdjęcia,skąd idą te kable,lub opisz do której kostki są podpięte,z którym kablem w kostce są połączone (chodzi o kolor).
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Kuba39 » 29 wrz 2014, o 23:17

Te kable idą poza kostką , więc nie są do niej podpięte. Kable idą od radia do tej dziury na radio i tam na dol gdzies schodzą.


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kuba39
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 17 gru 2013, o 22:37
Lokalizacja: Nisko


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości