Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak odlaczyc alarm-PILNE!!!!!!!!!
Panowie czy jak wyciagne kable z centralki alarmu to wylacze alarm?,potrzebuje na gwałt odlaczyc alarm zamontowany 3 lata temu firmy STIG bo zamek centralny robi mi zwarcie i rozładowuje akumulator .Mialem jechac z tym problemem do elektryka ale ma zajete terminy do konca roku.Co odlaczyc zeby wylaczyc alarm?
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
gaceq napisał(a):Na alarmie nie masz wyłącznika ?
Nie,tylko kółeczko do regulacji czułości alarmu
-

Jak jest kostka ktora wchodzi do centralki to wystarczy ja wyciagnac a jesli nie ma to pradowy (czerwony) kabel trzeba przeciac tylko zostaw sobie kawalek zeby wrazie czego mozna bylo go zlutowac z powrotem
KONSERWACJA PODWOZIA ,SPAWANIE UKŁADÓW WYDECHOWYCH 691-123-441
-

nitek - Czytacz
Odlaczylem dzisiaj bezpiecznik od alarmu i alarm i centralny nie dzialal,ale po przekreceniu kluczyka zaczal cykac przekaznik wiec z powrotem wlozylem bezpiecznik.A jak bym ten przekaznik odlaczyl?
-

gdyby to było takie łatwe, że po odłączeniu wtyczki od centralki bądź po przecięciu kabelka, można by było odłączyć alarm, to po co by robili te alarmy?!
Jeżeli chcesz odłączyć alarm musisz całość instalacji przywrócić do stanu pierwotnego tzn. do stanu przed założeniem alarmu. A jest to czasochłonne i no i nie bezpieczne (jeden kabelek w inne miejsce i można sobie biedy narobić) dla kogoś kto tego nigdy nie robił. Więc najlepszym wyjściem będzie oddać ręce w fachowe ręce. 
Jeżeli chcesz odłączyć alarm musisz całość instalacji przywrócić do stanu pierwotnego tzn. do stanu przed założeniem alarmu. A jest to czasochłonne i no i nie bezpieczne (jeden kabelek w inne miejsce i można sobie biedy narobić) dla kogoś kto tego nigdy nie robił. Więc najlepszym wyjściem będzie oddać ręce w fachowe ręce. 
żadna renia nie dogoni Volkswagena

- DOMINIKDOM
- Berbeć
Odlaczylem przekaznik alarmu i bezpiecznik i alarm i centralny nie dziala
dzieki i pozdro
dzieki i pozdro

-

• Strona 1 z 1