Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Interfejs - licznik
Witam. Mam pewien problem, otóż kupiłem taki kabel Interfejs do MK3 92r ze zlączem ODB1 + przejściowka i chciałbym się dowiedzieć czy czymś takim mogę ingerować w licznik, jeżeli tak to jak? Próbowałem różnymi programami, jedyne co mogę zrobić w tej chwili to sprawdzanie i kasowanie bledów silnika.

-

Russel_Paul - Berbeć
ale istnieją interfejsy za pomocą których zmienia się przebieg w licznikach w mk3, ale nie widziałem nigdy takiego na allegro
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Snejk18 napisał(a):Są, ale chyba podpina się je bezpośrednio pod licznik. Przynajmniej coś takiego kiedyś gdzieś widziałem.
zgadza sie pod licznik... z tylu licznika jest taka mala kostka i tam sie wkłada specjalny kabel
-

K@mil - POMOCNIK

Ja ten kabelek widziałem u elektryka u mnie na śląsku pisało na nim VAG TACHO
pytałem pracownika ale nie był za bardzo rozmowny ale dowiedziałem się że można nim korygować wskazania licznika przebiegu km, sprawdzać poprawność ułożenia wskazówek, sprawdzać kontrolki informacyjne
ale jak tam wole w takich licznikach bezpośrednią ingerencje w pamięć licznika trochę to trwa ale programator kosztuje 20zł do eepromu
pytałem pracownika ale nie był za bardzo rozmowny ale dowiedziałem się że można nim korygować wskazania licznika przebiegu km, sprawdzać poprawność ułożenia wskazówek, sprawdzać kontrolki informacyjne
ale jak tam wole w takich licznikach bezpośrednią ingerencje w pamięć licznika trochę to trwa ale programator kosztuje 20zł do eepromu

-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1