Interfejs diagnostyczny

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Interfejs diagnostyczny

Postprzez dawid18941 » 29 sty 2016, o 21:23

Witam,
Zamierzam kupić sobie kabel pod kompa do auta(interfejs diagnostyczny). Jaki polecacie na allegro? Jeśli ktoś tam zakupił i mu się dobrze sprawuję niech poleci.
dawid18941
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 29 maja 2014, o 20:12
Lokalizacja: Warmia mazury
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Interfejs diagnostyczny

 

Re: Interfejs diagnostyczny

Postprzez adams » 30 sty 2016, o 01:10

cześć ! Ja kupowalem konkretnie ten na USB
http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... -obd2.html
oraz ten na RS-a
http://viaken.pl/pl/vag-kkl-rs232-com-l ... bd2-pl.htm

Tego na USB uzywam raz na jakis czas, a tego na RS-a uzylem dwa razy. Do obydwoch nie mam zadnego zarzutu. Porownaj sobie z cenami z allegro. Viaken jest zwykle bardzo polecany. Czy jest przereklamowany tego nie wiem. Swoja droga to chyba nawet byl juz temat jaki przewod ludzie polecaja.Chociaz Chinczykami za 2 dyszki tez pewnie zrobisz to samo co tymi powyzej :mrgreen: POZDRO :)
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Interfejs diagnostyczny

Postprzez tdu1705 » 30 sty 2016, o 15:10

Używam tego Viakena na USB i sobie go bardzo chwale, z chińczykiem to nie do końca tak że zrobisz z nim to samo z z Viakenem, chińczyk który miałem w ogóle nie chciał się połączyć z autem, testowane na VAG-COM, Polski VAG, VWTOOLS, VCDS LITE. Wszystkie te programy chodzą z Viakenem sprawdzałem
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 139
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Interfejs diagnostyczny

Postprzez dawid18941 » 1 lut 2016, o 19:18

Dziękuję za pomoc. Kupię ten od viakena. Będę miał pewność, ze będzie działał.
dawid18941
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 29 maja 2014, o 20:12
Lokalizacja: Warmia mazury
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Interfejs diagnostyczny

Postprzez k-m-r1 » 11 lut 2016, o 00:09

W roli wyjaśnienia problemy mogą byż z każdym interfejsem kwestia sterowników.

Oba interfejsy mają identyczne bebechy.Miałem Viaken i spalił sie kupiłem chińczyka i działa.

Spalisz Vianek na scalaku to zapomnij o naprawie chińczyk ma tranzystory które laik wymieni.

Co do układu USB RS to nowy Viaken ma ukłąd przewymiarowany projektowany do FGPA a nie do interfejsów i zakłóceń jakie są w samochodzie iskra radio CB radio ...

Awaryjność obu jest taka sama od złamania gniazda USB po przecięcie przewodu.

Pasowanie do gniazda? a co ma nie pasować ?

"Rodzaj terminali we wtyku OBD2" Delphi to producent oprogramowania diagnostycznego jak VCDS VWTOOL itp
ktoś namieszał. Jeśli ktoś rozbierał gniazdo to wie że dostosowane jest do płaskiej blaszki.

OBD jest standardem opisanym w ISO-Norm 15031-6

ilość diód jest zbędna
Zasilanie śweici cały czas
transmisja mruga i tyle bajerów żadnych fajerwerek nie ma przy tym

Zastosowanie? czym rózni sie amatorskie od profesionalnego prócz ceną?

To tyle uwag o tym jak sie zarabia na niewiedzy
inny przykład z wyciskarkami soków HURON za 20000 zł a na alibaba.com są od 30 $ za dopłata wykonają opakowanie wtyczkę na dany kraj logo na wyciskarce i cena w PL rośnie :) a to ten sam sprzęt z chin


Pozdrawiam miłego kasowania błędów.
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław





Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości