Halogeny

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Halogeny

Postprzez marcin97 » 5 paź 2014, o 20:32

Witam.

Chciałbym w swoim Golfie założyć halogeny, mam zwykły włącznik do świateł z tylnym światłem przeciwmgłowym. Napiszcie mi jak to najprościej zrobić żeby tylne i przednie zapalały się oddzielnie.

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam ;-)
Avatar użytkownika
marcin97
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 19:37
Lokalizacja: Wiśniewo

Halogeny

 

Postprzez Gesiu_15 » 5 paź 2014, o 20:35

marcin97, najlepiej kupić przełącznik full opcja z halogenami ;)

Obrazek
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Radi » 5 paź 2014, o 21:42

Było 3 mln razy kupujesz włacznik full opcje, halogeny i troche kabla instalka od włącznika do złącza w pasie nad chlodnica jest fabrycznie przygotowana. Wystarczy wpiac sie w odpowiednie miejsca i zbudować instalacje samych halogenów.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Grzesiek2507 » 5 paź 2014, o 22:37

Idac najtansza linia oporu mozna przerobic ori wlacznik. Sa opisy na forach. Ja mam tak przerobiony i zaraz stuknie rok czasu, a spisuje sie swietnie. Kostki do halo mozesz na szrocie wyrwac od kierunkow z golfa, bo sa takie same.
Avatar użytkownika
Grzesiek2507
Members
 
Posty: 3684
Dołączył(a): 4 mar 2012, o 15:12
Lokalizacja: Izbica Kujawska

Postprzez Opik » 5 paź 2014, o 22:40

Pisze że chce oddzielnie włączane przód-tył, wszyscy znowu "kup ori przełącznik", ogarnijcie się ludzie :D

Ja już miałem włącznik po czymś tam od poprzedniego właściciela, więc sprawa prosta :P nie przeszkadzał mi w niczym bo zrobiony estetycznie, więc reszta do niego

kabelki z halogenów do aku, do kabiny, tam bezpiecznik i włącznik, wszystkie kabelki sobie wracają pod maskę i działa to bezproblemowo. A plus taki że mogę je włączyć kiedy chce i bez zapalania głównych świateł
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez klaudek669 » 6 paź 2014, o 08:20

Opik napisał(a):A plus taki że mogę je włączyć kiedy chce i bez zapalania głównych świateł


Czyli jakich? :-P

Fabrycznie możesz je włączyć z pozycyjnymi lub z pozycyjnymi i mijania.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez Radi » 6 paź 2014, o 09:09

Pisze że chce oddzielnie włączane przód-tył, wszyscy znowu "kup ori przełącznik", ogarnijcie się ludzie

Przecież na ori wlaczniku nie zapalasz wszystkich razem tylko są odzielnie ;-)
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Opik » 6 paź 2014, o 11:30

Radi, nie zapalisz halogenów bez zapalania co najmniej pozycji, o to mi chodzi ;)
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 6 paź 2014, o 11:32

Różnica jest taka że włącznikiem ori można zapalić p-mgielne już przy włączonych pozycyjnych, a przerobionym w sposób podany na forum dopiero po załączeniu mijania/długich
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 7 gości