halogeny przód

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

halogeny przód

Postprzez fosfor4 » 23 mar 2015, o 11:20

Witam.Kupiłem włącznik świateł z wersją halogenów tył/przód i mam pytanie czy po zamianie włącznika będzie zasilanie na przednie halogeny(też zamontowałem)?Gdzie szukać kostki w komorze silnika oraz jakie kolory powinne być tych kabelków?Przekaźnik tylnych halogenów obsługuje przednie też ??? :?:
kaziowy
Avatar użytkownika
fosfor4
Badacz tematu
 
Posty: 226
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 23:04
Lokalizacja: ZPL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

halogeny przód

 

Postprzez BartheZz_3 » 23 mar 2015, o 11:38

Nie kolego, nie będzie to działać dopóki nie zainstalujesz wiązki znad chłodnicy do świateł (okrągłe złącze) lub nie dosztukujesz sobie przewodów do istniejącej instalacji. Gdzieś na necie krąży odpowiedni poradnik, ja aktualnie nie potrafię znaleźć :/
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez fosfor4 » 23 mar 2015, o 11:59

BartheZz_3, Masz rację ale zapytałem czy włącznik poda napięcie na kostkę nad chłodnicą i czy to ten sam przekaźnik tylnego halogenu poda napięcie na tą kostkę(okragłą)Czy trzeba montować przekaźnik na przednie halogeny? :?:
kaziowy
Avatar użytkownika
fosfor4
Badacz tematu
 
Posty: 226
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 23:04
Lokalizacja: ZPL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Thorsten » 23 mar 2015, o 12:09

fosfor4, daje napięcie nad kostkę nad chłodnicę. Wpinasz pin we wtyczkę i do żarówki, masa z budy albo z aku i świeci
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez fosfor4 » 23 mar 2015, o 12:13

Thorsten, A przekaźnik? Halogeny przód to nie zwykłe żaróweczki.Czy na kostke nad chłodnicą podaje napięcie przekaźnik tylnego halogenu? :?:
kaziowy
Avatar użytkownika
fosfor4
Badacz tematu
 
Posty: 226
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 23:04
Lokalizacja: ZPL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 23 mar 2015, o 12:16

Tak, podaje. Przy montażu (przeprowadzałem na ori podzespołach) musiałem tylko tą wiązkę wstawić i włącznik halogenów przód tył - koniec
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez fosfor4 » 23 mar 2015, o 12:28

BartheZz_3, Dziękuję - pogoda wspaniała do zabawy!!!Pozdrawiam... :super: :ok:

[ Dodano: 2015-03-23, 11:31 ]
BartheZz_3, Aaa - jeszcze może pamiętasz jakie kolory kabelków w tej kostce do halogenów???
kaziowy
Avatar użytkownika
fosfor4
Badacz tematu
 
Posty: 226
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 23:04
Lokalizacja: ZPL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 23 mar 2015, o 12:46

Niestety, nie mam bladego pojęcia, wydaje mi się że musisz przedłużyć biało-żółty - ale nie pamiętam dokładnie i nie chcę Cię wprowadzić w błąd... sprawdź miernikiem czy napięcie idzie do tego kabla jak włączysz halogen, wtedy moim zdaniem będziesz mieć odpowiedź :)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez fosfor4 » 23 mar 2015, o 12:50

BartheZz_3, Dobrze - tak najlepiej,wskażnik 12v mam to rozwiąże temat.Jeszcze raz dziękuje i zamykam temat!!! :ok:
kaziowy
Avatar użytkownika
fosfor4
Badacz tematu
 
Posty: 226
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 23:04
Lokalizacja: ZPL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slawek5t » 23 mar 2015, o 14:44

Przewód brązowy oraz niebiesko żółty, przekaźnika żadnego nie będzie.
Wiekszosc golfów ma gotowe wtyczki wiec znajdz przewody o tych kolorach, podłączysz i bedzie odrazu ładnie działać.
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez fosfor4 » 23 mar 2015, o 19:04

slawek5t, Tobie też dziękuję za pomoc eksperta.Muszę odwinąć ciut izolacji z kostki(okrągłej) nad chłodnicą i będą kolory kabelków widoczne!Brązowy to masa - tak mają GOLFY- Tak? :ok: ;-)
kaziowy
Avatar użytkownika
fosfor4
Badacz tematu
 
Posty: 226
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 23:04
Lokalizacja: ZPL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 23 mar 2015, o 20:19

fosfor4 napisał(a):Brązowy to masa - tak mają GOLFY- Tak? :ok: ;-)

tak jest :)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 5 gości